2008-10-07 14:08:29• hírek • Szatmár.ro

Menesztették az oktatási minisztert

 

Calin Popescu Tariceanu miniszterelnök felfüggesztette hivatalából Cristian Adomnitei oktatásügyi minisztert-adta hírül az Impulzus.ro hírportál.

Október 7-én Tariceanu miniszterelnök felfüggesztette hivatalából Cristian Adomnitei oktatásügyi minisztert, és Anton Antont jelölte helyettes miniszternek. Tariceanu ma reggel írta alá a felfüggesztési iratot, s a mai nap folyamán küldi át a dokumentumot a Cotroceni palotába.

 

Anton Anton, a Nemzeti Kutatási és Tudományos Hatóság elnöke fogja átvenni ideiglenesen az Oktatásügyi Miniszteri tisztséget. A Realitatea hírcsatorna kérdésére Anton Anton elmondta, a választásokig fennmaradt időben csak korrekt dolgokat lehet tenni, majd hozzátette, hogy a a tanügybeliek ötven százalékos fizetésemelését nem kívánja kommentálni.

Az elmúlt hét végén Tariceanu azt nyilatkozta, Adomnitei hibát követett el, amikor megszavazta az ötven százalékos fizetésemelést, és következetesnek kellett volna lennie, amikor a Parlament előtt a fizetésemelések megvalósíthatatlanságáról beszélt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: