2010-12-28 14:59:21• hírek • Póti Orsolya

Eredményes évet zártak a csendőrök

Kiértékelte éves tevékenységét a Szatmár Megyei Csendőrség. Idén összesen 5137 küldetésen vettek részt a csendőrök, azaz 56 százalékkal nőtt feladataiknak száma az elmúlt évhez képest.

A Szatmár Megyei Csendőrség figyelme a 2010-es év folyamán az egység fejlesztésére, a lakosság biztonságának növelésére, valamint a személyzet képzésére irányult. Mindezen célok megvalósításához csökkentették a kiadásokat, megerősítették a fegyelmi és jogi eljárásokat, erősítették a logisztikai felszereléseket, valamint a modern kommunikációs rendszereket alakítottak ki a megye több egységeiben - tájékoztatott Avram Gheorghe, a Szatmár Megyei Csendőrség főfelügyelője.

Az idei év során összesen 5137 közbiztonsági küldetésen, sporteseményeken, kulturális rendezvényen, hivatalos látogatásokon vettek részt. Tavalyi évhez képest 56 százalékkal nőtt a Csendőrség tevékenységeinek száma. Többek között 2163 esetben a lakosság védelmének fenntartása érdekében vettek részt bevetéseken, 440 esetben más intézményekkel működtek együtt. A járőrözéseken összesen 6381 csendőr vett részt.

Többek között 45 lopást, egy lopási kísérletet, egy fenyegetést, három pirotechnikai szerekkel való kereskedést regisztráltak ebben az évben Idén összesen 5634 büntetést róttak ki 1.300.620 lej értékben.  A felügyelőség személyzetének átlagosan csupán 14, 7 százaléka tartózkodik a csendőrség székhelyén, a többi 85 százalék bevetéseken, akciókon vesz részt. Ezzel a felosztással megyei szinten sikerült 46 százalékkal csökkenteniük a bűnözések számát.

A csendőrség meghatározta a 2011-es irányelveket is, melyek szerint csökkenteni szeretnék a bűncselekmények számát, növelnék a lakosok biztonságérzetét, valamint a csendőrség hatékonyságát. Továbbá felügyeleti csoportokat fognak kialakítani Tasnádon, Bélteken, Sárközújlakon, Turcon és Szamosborhídon.



Kiértékelte éves tevékenységét a Szatmár Megyei Csendőrség


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: