2013-04-02 16:11:29• hírek • Mti

Mélyült az euróövezet gazdaságának válsága

Felgyorsult márciusban az euróövezet gazdaságának hanyatlása.

Az ipari termelés és az új megrendelések egyaránt jelentősen visszaestek. Mélyült az euróövezet gazdaságának válsága márciusban: a londoni Markit gazdaságkutató intézet által kedden közzétett, a feldolgozóipar állapotát jelző végleges beszerzőimenedzser-index (PMI) 46,8 pontra csökkent a februári 47,9-ről.

Az adat kissé jobb az előzetesen jelzett 46,6 pontnál, de még így is háromhavi mélypontot jelent, így még távolabb került a csökkenést a növekedéstől elválasztó 50 ponttól. Az intézet elemzői rámutattak: az ipari termelés és az új megrendelések egyaránt jelentősen visszaestek, és ez negatív hatással volt a foglalkoztatásra. Az ipar kibocsátása az elmúlt egy évet tekintve a legnagyobb mértékben csökkent márciusban, kivéve Németországot, ahol stagnált a termelés.

A megrendelések már az egymást követő huszadik hónapban zsugorodtak, a leggyorsabb ütemben tavaly december óta. A kereslet a belföldi és az exportpiacokon egyaránt gyenge volt, jelezve, hogy a fogyasztók még mindig nem bíznak az euróövezeti gazdaságok gyógyulásában. Chris Williamson, a Markit vezető közgazdásza arra számít, hogy a második negyedévben erőteljesebbé válik az euróövezeti országok feldolgozóiparának visszaesése.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: