2008-10-22 21:55:17• hírek • Csenteri Judit

Mélyponton az USA gazdasága

Az Egyesült Államok gazdasága az utóbbi 26 év legkomolyabb gazdasági mélypontjához közeledik – olvashatjuk a szakértők véleménynyilvánítását a capital.ro portálon.

A Federal Reserve hivatalnokai azonban abban reménykednek, hogy az amerikai bankok megmentése érdekében létrehozott terv elhárítja a pénzügyi szektor összeomlási veszélyét.

A Fed és az Amerikai Kincstár hivatalnokainak elmondása szerint, számítottak a gazdasági szektor visszaesésére, arra azonban nem, hogy az ilyen gyorsan fog végbemenni. Így az USA pénzügyi szektora jelenleg a fogyasztók bizalmatlanságával, az új ingatlantervek-, a kiskereskedelmi eladások-, valamint az ipari termelés csökkenésével küszködik.

A fogyasztók, akik az USA gazdaságának 72 százalékát a kezükben tartják elveszítették bizalmukat és tartanak az új jelzálog- vagy gépkocsikra felvett hitelektől. Különböző szakvélemények arról adnak hírt, hogy a gazdaság recesszióval fog küszködni, s sokkal súlyosabbal, mint a 2001-es vagy az 1990-1991-es volt. Továbbá többen attól is tartanak, hogy a jelenlegi 6,1%-is munkanélküliségi ráta a 8%-ot is elérheti.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: