2009-07-03 17:42:05• hírek • Szatmar.ro

Mélyponton a román sport

Az év első felében egyetlen román aranyérem sem született a nemzetközi versenyeken.

Immár eltelt a 2009-es év első fele, amely periódusban több jelentős nemzetközi tornát rendeztek olimpiai sportágakban, ám ezeken Románia egyetlen aranyérmet sem tudott szerezni. Ezen mérleg láttán a ProSport napilap kongatta meg a harangokat, felhívva a figyelmet, hogy a román sport zuhanórepülésben van.

Pedig az év első felében rendeztek torna és kajak-kenu Európa-bajnokságot is, mely sportágak területén Románia általában a sikeres országok közé szokott tartozni. És cselgáncsban és birkózásban is volt már rá példa, hogy Románia az élen végzett valamilyen nemzetközi megmérettetésen. A román éremgyűjtemény pedig ezen a viadalokon (kiegészülve kézi-és kosárlabdával, atlétikával, súlyemeléssel, ökölvívással) mindössze három ezüsttel és két bronzzal gazdagodott.

 

„Az aranyérmek hiánya a sport iránti teljes érdektelenség következménye. A csapnivaló felkészülési körülmények nem segítenek nekünk, de tőlünk mégis kimagasló eredményeket várnak el. Ilyen ütemben haladva a sportolóink dobogós helyezései a történelem részeivé válnak", nyilatkozta az újságnak Nicolae Marasescu edző.

Összehasonlításképpen a ProSport adatiból kiderül, hogy míg 1989-ben 15, 1999-ben 16, sőt, 2004-ben 19 aranyat szereztek román sportolók, addig idén még egyet sem. Igaz, az év második fele még hátravan, de ilyen kezdés után nem túlságosan valószínű, hogy nagyságrendi változás állna be.



Az olimpiai aranyérmek már a múlté


 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: