2013-08-02 12:22:59• hírek • Szatmár.ro

Mélyen a szemünkbe néz Péterfy Bori, majd táncra perdít a dè lá Funk

Ha valaki nem tudná, hogy kihez kell kötni a „Hajolj bele a hajamba, dúdold bele, hogy labamba" szövegrészletet, akkor annak a Partiumi Magyar Napok szervezői egy kis házifeladatot adnak.

Augusztus 24-én este 8 óráig kapnak időt arra, hogy megkedveljék a magyarországi popszakma „alternatív Madonnájának" becézett énekesnő és együttese dallamait. Ekkor fognak ugyanis fellépni a Kossuth kertben a City rádió színpadán, hogy Szatmárnémetibe is elhozzák költői hangulatú, verseket idéző dalaikat. Akik az alternatív zenei vonal iránt érdeklődnek, azoknak nem újdonság, hogy a zenekar az egykori Amorf Ördögök formációból alakult át a mostani, Péterfy Bori & Love Band, együttessé, s robbantak be a magyar könnyűzenei életbe.

S bár úgy hírlik, hogy a színész-énekesnő jobban szereti, ha a szürkület által előcsalogatott hangulatot tudja dalaival és előadásmódjával meglovagolni, reményeink szerint az árnyas fák is elegendőek lesznek ahhoz, hogy a közönségét odaláncoljon a nagyszínpad elé egy csaknem kétórás koncertre, ahol az ismertebb dallamok mellett a legutóbbi lemezük szövegeire is andaloghat, dúdolhat vagy tombolhat a szatmári közönség.

A dè lá Funk együttes felelőssége lesz, hogy a hangulat megmaradjon, s ennek mindenféleképpen igyekeznek majd megfelelni, hiszen több erdélyi városban is ismertté, mi több, feledhetetlenné, tették már magukat jó hangulatú bulijaikkal, így ezt elkönyvelhetjük garanciaként. A City rádió színpadáról 22 órakor utcabálhoz illő zene hangzik majd fel, hogy a dombon s alant táncra perdülhessen mindenki, akinek ehhez van kedve miután aludni vitte kisgyermekét vagy miután végre elszabadult otthoni teendői mellől a Kossuth kertbe. A csapat jól kipróbált zenészekből áll, akik már több éve tevékenykednek az erdélyi könnyűzenei életben.

Cover bandaként az volt az elsődleges cél, hogy ismert előadók, olyan szerzeményeit szólaltassák meg élőben, amelyeket hasonló zenekaroktól nem hallhat a közönség kisebb városokban. Az így összeállított repertoárból nem hiányoznak az igazan húzós rock dalok, funky gyöngyszemek és néhány aktuális sláger is színesíti a koncertprogramot. A zenekar tagjai párhuzamosan több más zenei projektben is részt vesznek, jazz, progresszív rock es pop mufajokban. A Partiumi Magyar Napok keretén belül, augusztus 24-én velük zárhatjuk a szombati napot.

S azok listája, akik nélkül nem jöhetne létre a PMN:

Kiemelt támogatók: Szatmárnémeti Városi Tanács, Szatmár Megyei Tanács, Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, Nemzeti Kulturális Alap, Bethlen Gábor Alap, Communitas Alapítvány

Arany fokozatú támogatók: Tarr Beton, Babytrend, Barta Ati, Autonet, No Pardon Pub

Ezüst fokozatú támogatók: Farmacenter, CBA, Nyírbátori Sárkányfürdő,  Silcomprest, Ferys Invest, Metamob, Kreativ, Inovativ, Kauftherm, Solarex, Secondtex, 2X2 Club, Panatek, Salvator, Transpink, Mindig Friss, Clinica Korall.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: