2011-03-09 16:10:07• hírek • Szatmár.ro

Méltón ünnepelnek

Kereskényi Gábor a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke elmondása alapján nívós megemlékezésre számíthatnak a megyeszékhely lakói.

Az eddigiektől eltérően, idén a városi RMDSZ-en kívül számos civil és ifjúsági szervezet vesz részt a szervezésben. Az ünnepi esemény kedden 17 órától kezdődik az István-téri Petőfi szobornál, ahol egy koszorúzással egybekötött megemlékezésre kerül majd sor. A történelmi magyar egyházak vezetői fognak imát mondani, illetve Tilki Attila, a FIDESZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei elnöke is szót kap.

Fellép ugyanakkor a Bartók Béla Kórus, akik a Nemzeti dalt, a Himnuszt és a Szózatot adják majd elő. A Petőfi-Balcescu iskola énekkara szintén helyt kap a megemlékezésen, ugyanakkor különböző verseket is elszavalnak majd az egybegyűlteknek.

A szabadtéri megemlékezés 18 óra 30 perctől a Szatmárnémeti Északi Színházban folytatódik, ahol Csehi Árpád Szabolcs, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Szatmár megyei elnöke mond köszöntőt. Ezt követően a Szent István Kör szervezésében történelmi előadásra kerül sor, A haza minden előtt címmel, majd a városi RMDSZ 2011-es díjai kiosztása következik. Három kategóriában díjazza a szervezet helyi vezetősége azokat a személyiségeket, akik az elmúlt évben kitűnően teljesítettek a maguk területén.

A művelődés és oktatásban, a szervezetépítésben, illetve a sport és ifjúság kategóriában legjobban szereplők kilétére egyébként már több nevezés is érkezett, a díjazottak nevei azonban csupán az eseményen lesznek publikusak.
A rendezvény záróakkordjaként a Harag György Társulat színészei adnak elő egy összeállítást.

Idén is kiosztásra kerülnek az RMDSZ-díjak
Idén is kiosztásra kerülnek az RMDSZ-díjak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: