2012-02-03 16:03:43• hírek • Szatmár.ro

Melegruha-csomagot vittek a hajléktalanoknak

Péntek délben a „Szamos" Sürgősségi Helyzetek Felügyelőség illetve a Pénzügyi Igazgatóság adományát adták át a hajléktalanszálló dolgozóinak, hogy azok szétosszák a rászorulók között.

A megyeszékhely hajléktalanszállóját 2009-ben újították fel - tudtuk meg Daniel Saveanutól, az intézmény vezetőjétől. Azóta meglehetősen jó körülmények között várják azokat, akik valamilyen okból az utcára kerültek és nincs hol meghúzódjanak éjszakára. A nyári hónapokban megközelítőleg ötven személy tölti itt az éjszakákat, a téli időszakban, a mostani, dermesztően hideg éjszakákat pedig van, hogy 75-en vészelik át a menhelyen. Sőt, az általános gyakorlattal ellentétben most lehetőség van arra is, hogy a nappalt is a hajléktalanszállón töltsék a rászorulók.

Pénteken azok a segélycsomagok kerültek a hajléktalanszálló birtokába, amelyeket a tűzoltók, illetve a családtagjaik állítottak össze használt, de jó állapotban levő meleg ruhákból. A Pénzügyi Igazgatóság emberei vadonatúj pulóvereket adtak át a szállón dolgozóknak, hogy szétosszák azokat a rászorulók között.

Daniel Saveanu a szatmár.ro kérdésére elmondta: bárkitől szívesen várják a felajánlásokat, bármilyen nemű is legyen az, bár létezik egy prioritási lista. A legnagyobb szükség fehérneműkre, téli lábbelikre és matracokra lenne - utóbbiakra azért, mert azokban az esetekben, amikor telt ház van a szállón, ezeken szállásolják el a még érkezőket. Érthető módon a téli, különösen hideg időjárás alkalmával senkit sem utasítanak el és nem küldenek vissza az utcára.

Meleg ruhákat adományoztak a hajléktalanoknak

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: