2019-04-19 10:17:51• hírek • Szatmár.ro

Melegétel-osztást szervezett a szatmárnémeti Máltai Szeretetszolgálat a húsvét ünnepének jegyében

Két napig készültek a káposzták, több mint 2500 tölteléket készítettek el a szatmárnémeti Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei a csütörtöki melegétel-osztásra.

Az önkéntes csapat Facebook oldalán a következőket osztotta meg:

"Készül a töltött káposzta, vagyis az ünnepi ebéd városunk rászorulóinak. Köszönjük senior önkénteseinknek a munkát és a főzésre szánt időt. A töltött káposztát nagycsütörtökön osztjuk ki Szatmárnémeti legszegényebbnek ítélt zónáiban." - írták a szervezők. A közzétett kép nem a legjobb, de nem is az a lényeg, hanem a tartalma:

 

 

Nagycsütörtökön meg is történt az ételosztás, mely két helyszínen várta a családokat: az Ostrovului utcában és az Unio Stadion környékén. Ezzel kapcsolatban így írnak a szervezők: "Kiveszed a töltött káposztát a fazékból, gondosan tányérba teszed, mellé kenyér, szalvéta, evőeszközök. Odaadod, megköszöni, jöhet a következő a sorban. Ez ételosztás.

Amikor a jól bevált mechanizmust egy őszinte mosoly, egy kérdés szakítja meg, akkor válik szeretetteljessé. Mert ha adsz, akkor szívből adj!

Így osztottunk ki ma 2580 darab töltött káposztát húsvét ünnepének alkalmából."

Örvendünk, hogy vannak még hétköznapi hősök Szatmárnémetiben! A Máltai Szeretetszolgálat önkénteseinek szeretetteljes tettéről néhány helyszíni fotó:

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: