2010-10-16 11:36:54• hírek • Szatmar.ro

Meleg víz és fűtés nélkül a rendelők

Egyelőre fűtés és meleg víz nélkül működik a megyei II. Járóbeteg Rendelő, azonban remélhetőleg nem sokáig. A megyei tanács október 15-én tette közzé a fűtésrendszer felújításának dokumentációját, és várják az ajánlatokat, hogy mihamarabb elfogadható körülmények között láthassák el a betegeket.

Már Szatmárnémetiben is beköszöntött a hideg időszak, amikor már a legtöbb háztartásban elindítják a fűtést. A megyei II. számú járóbeteg rendelőben azonban egyelőre meg kell elégedni a természetes hőmérséklettől, és az ott dolgozók csak abban reménykedhetnek napról napra, hogy nem hűl le még jobban a kinti hőmérséklet. A Gheorghe Lazar utcai egészségügyi intézményben ugyanis sem meleg, sem hideg víz nincs.

A régi hőközpont meghibásodott, és a kazánnál, valamint a pompák esetében felfedezett hibát nem lehet megjavítani, ezért egy teljesen úgy rendszert kell üzembe helyezni. A fűtésrendszer feljavítása során az épületet is rehabilitálják.

A megyei tanács elfogadta a II. Szatmárnémeti Járóbeteg Rendelő felújításáról szóló dokumentációt, ezt tegnap, október 15-én tették közzé. A renoválás mellett felszereléseket és eszközöket vásárolnak, a projekt összértéke pedig 9.861,055 lej. A felújítás dokumentációjával egyszerre elfogadták a hőközpont projektjét is, ezt 234.474,39 lejből valósítanák meg.

A fűtésrendszert szeretnék mihamarabb elkészíteni, még az igazi hidegek beállta előtt, az épületfelújításra azonban már csak tavasszal fognak neki.
A közbeszerzési licitre az ajánlatokat október 27-ig, reggel 9 óráig lehet letenni. A szerződés magába foglalja úgy az eszközök biztosítását, mint azok felszerelését.


Egyelőre még megoldatlan a fűtés (kép: illusztráció)
Egyelőre még megoldatlan a fűtés (kép: illusztráció)


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: