2008-12-08 13:26:11• hírek • Parajdi Andrea

Több akciót is szerveznek

A Máltai Szeretetszolgálat ebben a hónapban több akcióval is készül a rászorulók segítése céljából.

December 3 és 6 között, Németországból érkezett minőségi téli ruhákat osztottak szét, a 75 felmért család, körülbelül 320 tagjának. Pallai Kristóftól, a Máltai Szeretetszolgálat Szatmár megyei fiókjának vezetőjétől megtudtuk, az elmúlt napokban hozzávetőlegesen 1500-1800 kilogramm téli ruha talált gazdára.

 

A felmért családok december 18-án, alapélelmiszereket tartalmazó ajándékcsomagokat vehetnek át a Pasztorációs Központ alagsorában. A csomagok összértéke 4000 lej.

December 20-án a Kossuth kert melletti Szent József templomban, egy karácsonyi ünnepséggel is megörvendeztetik a rászoruló családokat, ahol a Máltai Ifjúsági Központba járó gyerekek betlehemes játékot mutatnak be. Ezt követően az ifjúsági központban a máltai szervezet tagjai által készített süteményekkel, és szendvicsekkel kedveskednek a családoknak. Másnap karácsonyi csomagokat osztanak szét, amelyeket szintén a németek állítottak össze.

A Máltai Szeretetszolgálat ünnepi akciója töltött káposzta adagok kiosztásával zárul. December 24-én, a város négy pontján kínálják meg finom falatokkal a rászorulókat. Tíz órai kezdettel a 14-es lakótelepen, 11:30-tól a Vulturului utcán, 12:30-tól az Ostrovului utcán, míg 14 órától a Ion Ghica úton osztanak szét 100-100 adag, összesen 1600 töltelékes káposztát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: