2014-12-15 18:02:40• hírek • Szatmár.ro

Meleg ételt az iskolákba!

Hétfő délután került sor az új oktatási miniszterjelölt, dr. Sorin Mihai Cimpeanu oktatási, kutatási, ifjúsági és sportbizottsági meghallgatására.

A képviselőház és a szenátus szakbizottságainak együttes ülésén Kereskényi Gábor Szatmár megyei parlamenti képviselő két konkrét kérdés megoldásának szükségességét hangsúlyozta: „Tekintettel arra, hogy ebben a törvényhozási ciklusban négy törvénytervezet tárgyát képezte a tej - kifli program megreformálása, esetleges felváltásának lehetősége egy meleg étellel, fontos lenne az előrelépés ebben a témakörben" - mondta a képviselő.

Jelenlegi fomájában a tej - kifli program nem működik rendeltetésszerűen (Szatmár megyében is akadozik), s amennyiben bevezetésre kerülne a meleg étel, ez sok olyan hátrányos helyzetű diákon segíthetne, akik otthon nem vagy nem minden nap fogyasztanak meleg ételt. Ez az áttérés azonban nem valósulhat meg az önkormányzatok szerepvállalása nélkül - tette hozzá Kereskényi.

A másik téma, amire a képviselő felhívta a miniszterjelölt figyelmét, a tanintézmények vezetőinek kijelölésére vonatkozott. Kereskényi Gábor felhívta a miniszter figyelmét, hogy ideje lenne az igazgatókat és aligazgatókat versenyvizsgával kiválasztani egy hosszabb ciklusra (ahogy azt egyébként az 1/2011-es tanügyi törvény jelenleg is előírja), mert a jelenlegi eljárás, mely szerint a vezetőket a főtanfelügyelő nevezi ki egy éves időtartamra sok bizonytalanságot okoz a rendszerben.

Sorin Mihai Cimpeanu miniszteri jelölését a bizottság végül 22-9 arányban támogatta. Az új miniszter 43 éves egyetemi tanár, az Országos Rektori Tanács elnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: