2017-01-29 10:42:37• hírek • Agerpres.ro

Meleg étel az iskolásoknak

A kormány elfogadta a gyerekeknek meleg ételt biztosító 2016/72-es sürgősségi kormányrendelet alkalmazási módszertanát, amelyet kísérleti jelleggel 50 iskolában próbálnak ki - tájékoztat a kormány közleménye.

Az idézett dokumentum szerint a kísérleti program célja a gyerekek oktatáshoz való jogának biztosítása, illetve az óvodások és kisiskolások iskolalátogatásának ösztönzése.

"Az ebéd, amelyet az iskola infrastruktúrájának függvényében élelmiszercsomaggal is helyettesíteni lehet, csak az iskolában jelen lévő gyerekeknek jár. Az ebédet csak a tanítási napokon biztosítják, hétvégére, vakációra, hivatalos ünnepnapokra nem jár" - írja a közleményben.

A dokumentum részletezi, hogy mikor, milyen formában kell biztosítani az élelmet. A kormány közleménye szerint a program költségeit az iskolát működtető önkormányzatok költségvetéséből fedezik.

A kísérleti program a 2016-2017-es tanév végéig tart. Az oktatási minisztérium kielemzi a tapasztaltakat és ezt követően dönt a program esetleges országos kiterjesztéséről. (Agerpres.ro)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: