2013-06-25 11:45:17• hírek • Kocsis Zoltán

Méhtenyésztők figyelem: kezdődik az újabb rovarirtás!

Az időjárástól függően a napokban ismétlik meg az általános fertőtlenítést Szatmárnémetiben - derül ki a polgármesteri hivatal tájékoztatójából. A város vezetői felhívják a méhtenyésztők figyelmét, tegyék meg a szükséges lépéseket méheik védelmére.

Két hónappal az első rovarirtást követően június 25-án újabb általános fertőtlenítésre kerül sor. Az előzővel ellentétben azonban most nem tart egy hónapig az akció, hanem mindössze három napig. Legalábbis a tervek szerint, mert a permetezés hatékonyságát erősen befolyásolja az időjárás, a maximális teljesítmény elérése érdekében pedig az akció időpontja is szenvedhet némi változást. Nem az időtartam azonban az egyetlen eltérés: amíg májusban a föld felszínén végezték a permetezést, addig ezúttal repülőgépről irtják a rovarokat.

A kullancsok, szúnyogok és egyéb kártékony rovarok ellen irányuló irtási akció során az egészségügyi minisztérium által jóváhagyott szerrel végzik a permetezést. Ezzel együtt a polgármesteri hivatal felhívja a méhtenyésztők figyelmét, hogy tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket állataik védelmére.

Az előző rovarirtás eredménye nem maradt el: az azt követő hetekben látványosan visszaesett a kullancscsípés miatt ellátott személyek száma a Szatmár Megyei Kórházban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: