2016-03-18 16:10:09• hírek • Szatmár.ro

Méhésszel bővült a Szatmár.ro szakértőinek a listája

Újra bővült a Szatmár.ro Szakértők-rovata: mától egy méhész is válaszol az olvasóink kérdéseire. Olvasd el új szakértőnk, Boda László bemutatkozását!

Nevem Boda László, a Romániai Méhtenyésztők Egyesülete által szakképzett méhész vagyok. Csíkszeredában születtem és nevelkedtem, méhészeti alapismereteimet édesapámtól sajátíthattam el, aki szintén szülei méhészetében fedezhette fel a méhek csodálatos világát. Tapasztalatom és tudásom több generációs szakértelemre vezethető vissza, családunk több mint 110 éve foglalkozik aktívan méhészettel. Szatmárnémetiben 2012-ben kezdtem tevékenységem, feleségemmel együtt, ideális környezetben, a város szmogjától távoli Erdődhegyen, saját területen, ahol 70 méhcsalád szorgoskodik. Gyönyörű gyümölcsösünk mellett a telkünk növényvilágát a méhek igényei szerint bővítettük ki, ültettünk különböző mézelő, illetve gyógynövényeket.

Mint negyedik generációs méhész, célom a minőségi, hagyományos méhészeti termékek előállítása és azok jótékony hatásainak megismertetése. Természetesen előállított termékeim által sok emberben idéztem fel a régmúlt, gyermekkorukban megismert igazi méz ízét, mosolyt csalva arcukra. Szakmai elégtételt jelent számomra, hogy természetes anyagokból készült termékeimmel egy-egy betegség megelőzésében vagy akár kezelésében eredményeket sikerül elérni. Főbb termékeink a méz és azzal készült különlegességek, propolisz, virágpor, méhviasz.

Örömmel állok a kedves érdeklődők rendelkezésére, legyen szó méhészeti termékek minőségéről, tulajdonságairól, jótékony hatásairól, fogyasztásáról, mézhamisításról, illetve a méhekről vagy méhészeti technológiáról.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: