2015-05-07 15:10:47• hírek • Szatmár.ro

Méhek veszélyeztették a bringázást a töltésen

Egy felelőtlen méhész a kerékpárút közvetlen közelébe helyezte el kaptárait.

A Szatmárnémeti Helyi Rendőrséghez eljuttatott panasz következményeként eltűntek a Szamos folyó bal partjának töltésén kialakított kerékpárút közelében elhelyezett méhkaptárok. A történetet a Szatmár.ro hírportál egyik lelkes olvasója oszttta meg velünk.

Az elmúlt hét végén ugyanis a töltésen kialakított kerékpárúton bicajozott, amikor felfigyelt a töltés aljától alig pár méterre elhelyezett méhkaptárokra. A méhek jelenléte a kerékpárút közelében már eleve kellemetlen, ám a helyzetet tovább bonyolította, hogy a méhész valószínűleg annak reményében helyezte ki a kaptárokat, hogy azok lakói a töltés másik oldalán található repceföldről gyűjtik majd be a méz alapanyagát.

"Ebben a helyzetben a méheknek át kellett repülniük a töltésen, így a kerékpárosok keresztezték a méhek, a méhek pedig a kerékpárosok útját. Ez veszélyhelyzetet is okozhatott volna, ha egy méhcsípésre allergiás biciklist megsebeznek, az akár halállal is végződhetett volna...", mondta a gyakran kerékpározó olvasónk.

Olvasónk értesítette a helyi rendőrséget, azt követően pedig rövid időn belül eltűntek a kaptárok.

A Szatmár.ro az ügyben megkereste Murvai László pusztadaróci méhészeti szakembert is, aki elmondta: valószínűleg egy tanulatlan és szemtelen méhész helyezte el a kaptárokat - komoly szakember ugyanis tisztába lett volna azzal, hogy nem megfelelően járt el. "A repcére repülő méhek általában kicsit agresszívebben is viselkednek, ugyanis irritálja őket azoknak a virágoknak az illata", magyarázta a szakember.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: