2019-04-30 06:30:09• hírek • Szatmár.ro

Méhek az óvári óvodában: méhészbemutatót tartott a gyermekeknek egy környékbeli termelő

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Egy környékbeli méhészet élvezhette az óvári óvoda meghívását, s a gyermekeknek nem mindennapi élményben lehetett részük. A Boda méhészet beszámolóját olvashatják:

"Az óvári óvoda kérésének eleget téve, méhész bemutatóval készültünk a gyermekeknek. Nagy örömmel és érdeklődéssel fogadták a méheket, megtudhatták, miért annyira fontos a méhek jelenléte környezetünkben, s hogy nem is olyan veszélyesek.

 

Megfigyelhették világukat egy bemutató kaptár segítségével, türelemmel hallgatták hogyan élnek, szorgoskodnak a kis állatok. Aktívan hozzá is szóltak, elmondván addigi ismereteiket arról, hogy hogyan is készítik a méhek a mézet. Megismerkedhettek a legjelentősebb méhészeti termékekkel, mint: a méz, virágpor, propolisz és méhviasz. 

 

Vegyes virágmézet kóstoltunk, egy kis bátorítás hozzájárulásával, propolisz tinktúrával gyógyítottuk a nehezen bevallott kis karcolásokat. 

 

Örömmel töltött el a gyermekek lelkesedése, látni arcukon az örömöt, mikor igazi finom mézet kóstolhattak meg. Úgy gondolom hasznos volt a bemutató, ezzel is gyarapítva ismereteiket. Köszönjük szépen a meghívást az óvoda, illetve Bodonyi Mónika óvónő részéről a megtisztelő felkérést, és nem utolsó sorban a gyermekek kedves figyelmét!"

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: