2014-06-01 14:49:57• hírek • Kocsis Zoltán

Méhecskék és tündérek a zöldövezetekért

Talán még soha nem vettek részt ilyen sokan az immár hagyományosnak mondható Virágparádén, noha immár a VII. kiírásánál tart. A nagyszínpad vasárnap kora délutánig a gyerekeké, az óváros pedig a különböző árusoké - vasárnap estig.

Sajnálatos módon a Virágparádé sem lóg ki az idei városnapok eddigi trendjéből: pénteken és szombaton egyetlen műsor sem a megadott időben kezdődött, így a vasárnapi nyitóesemény is jó fél órát késett. Első mozzanataként Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója koszorút helyezett el Kiss Gedeon, a Kossuth-kert megálmodójának és megteremtőjének mellszobránál, ahol lerótta kegyeletét többek között Altfatter Tamás alprefektus is.

Ezt követően a Kossuth-kert elől elindult a felvonulás. Elől három, virágokkal feldíszített gépkocsi, utánuk a krasznabélteki fúvósok, majd az ovisok. Ki méhecskének, ki angyalnak öltözve. A jelmezek alapanyaga természetesen idén is újrahasznosított hulladék, amivel a szervezők a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára igyekeznek felhívni a figyelmet.

A menet végighaladt a Sugárúton - noha nem volt egyszerű a rengeteg sátor és a sok nézelődő között -, majd megkerülte a Szabadságteret és a Székesegyház előtt állt meg.

Mindeközben a nagyszínpadon a nemzetközi gyereknap alkalmából a legkisebbek a főszereplők: ének, tánc, előadások. Az óváros forgalom elől lezárt utcáin pedig számtalan árus kínálja portékáit: öntöttvas-edényektől virághagymákon és futballmezeken keresztül házi csokoládéig és gyöngyékszerekig szinte mindent meg lehet vásárolni. Ki lehet próbálni a dodzsemet, a szerencsekereket - na meg a számtalan kajás sátor termékeit. A városnapokból már csak egy délután maradt, az utolsó órák talán legnagyobb érdeklődésre számot tevő eseménye pedig az erősember-verseny és a BUG Mafia koncert.

A vasárnap délutáni programok:
18:00 - Horea Someşan, Rafaelo, Funktion - szatmári zenekarok koncertje
20:00 - Sylvia koncert
20:30 - Perfect Style táncbemutató
20:45 - Mihai Margineanu koncert
21:30 - BUG Mafia koncert

Népzenei szinpad, Vasile Lucaciu tér:
16:45 - Angela Munteanu
17:00 - Ghita Blidar
17:20 - Sergiu és Dana Matosan
17:40 - Vlad Doros
18:00 - Andrada Barsauan
18:20 - Sorin Buc
18:40 - Georgiana Marina
19:00 - Ceatara Néptáncegyüttes és Ana Holdis Pop
19:40 - Nicolae Sabau
20:00 - Angela Buciu
20:30 - Petrica Muresan
21:00 - Dumitru Farcas
21:30 - Cristian Pomohaci

A Szatmárnémeti városnapok kísérő-rendezvényei

Június 1., vasárnap
15.00 - könnyűzenei előadások, Jam Jazz Session - Corneliu Coposu sétány
15.30 - Erősember verseny Romániai és külföldi résztvevőkkel az 1 Decembrie 1918 utcában

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: