2011-01-28 10:44:09• hírek • Szatmár.ro

Megzenésített versek

Az 1997-ben alakult Misztrál zenei együttes ismert és kevésbé ismert hazai és külföldi költők verseit zenésíti meg sajátos és egyéni hangon.

Dalaikban ötvöződik a történelem, a hagyomány és a különleges, gyökereiben magyar és modern dallamvilág. Megalakulásuk után egy évvel, 1998 júliusában, a XIX. Kaláka Folkfesztiválon megnyerték a Kaláka Alapítvány fődíját. 2006-ban Bartók Béla díjat, 2008-ban pedig Balassi Bálint emlékérmet kaptak.

2002-ben útjára indították az évenként megrendezett Regejáró Misztrál Fesztivált Nagymaroson, amely már hagyomány a Dunakanyar szívében. Az elmúlt esztendőkben számos külföldi meghívásnak is eleget tettek: eljutottak a Felvidékre, Erdélybe, Kárpátaljára, Lengyelországba, Észtországba, Finnországba, Olaszországba és az Egyesült Államokba is.

A fesztiválon és az országot járva (koncertek, fellépések, rendhagyó irodalom órák), az értékes irodalmi-zenei kultúrát kívánják bemutatni és megszerettetni a remélhetően egyre nagyobb számú, igényes zenét kedvelő közönséggel. Ezt a célt szolgálja a folyamatosan bővülő Regejáró Misztrál Művészeti Klub hálózat is, amely immár az ország több városában működik, és egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Az előadás időpontja 2011. január 28. péntek, 18 óra. Helyszín: Dinu Lipatti Filharmónia

Jegyek kaphatók a színház jegypénztárában, munkanapokon 10 - 17 óra között, szombaton 10 -13 óra között, valamint az előadások előtt 1 órával. Egy jegy ára 8 lej.


A Misztrál zenekar
A Misztrál zenekar


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: