2010-02-15 17:42:40• hírek • Parajdi Andrea

Megyeszerte modernizálnának

Több útmodernizálási projektet szeretne megvalósítani ebben az évben is a Szatmár Megyei Tanács.

A hétfői tanácsülésen jóváhagyták a Hadadtól Szilágy megye határáig tartó útszakasz felújítását. A dokumentumok mintegy 3 millió lejből készültek el, mindezt a Megyei Tanács saját pénzéből finanszírozza. A Szilágy Megyei Tanács már elkészítette a megyehatárig tartó útszakaszt, most Szatmár megyén a sor, hogy a „ráeső részt" modernizálja.

A korszerűsítés Hadad, Erked, Kövely, Goroszló és Bádony településeket köti majd össze, ezáltal pedig 18-20 kilométerrel lerövidíti a Hadad és Bogdánd térségéből Zilah irányában közlekedők utazási idejét, mivel nem kell Szoporon vagy Szilágycsehen keresztül megközelítsék a szomszédos megye municípiumát - mondta Csehi Árpád, tanácselnök.

Csehi emellett arról is beszámolt, hogy még idén Szilágypér és a Bihar megyei Szalacs települések között is saját költségekből útfelújítást akarnak végezni, amelynek köszönhetően 35-40 kilométerrel kevesebbet kellene utazniuk a Nagyvárad fele tartóknak.

A tanácselnök a napokban Bukarestbe utazik, hogy közbenjárjon a Horea és Ömböly közötti 15 kilométeres út felújítását illetően. A megye a magyar felekkel közösen finanszírozást nyert a beruházásra, de mivel Szaniszló településnek nincsen helyi tanácsa nem tudják jóváhagyni a szükséges dokumentumokat. „Kiskaput kell találnunk arra, hogy Szaniszló tanácsa is meghozhassa a projekttel kapcsolatos döntéseket, ugyanis nem hagyhatjuk elveszni a megnyert támogatást".

A tanácselnök emellett Túrterebes és Halmi között is modernizálni szeretné idén az útszakaszt, amelynek a projektje tavalyi évben nem valósulhatott meg, ugyanis Radu Berceanu szállításügyi miniszter pénzhiányra hivatkozva nem engedélyezte a munkálatok megkezdését.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: