2012-10-24 13:19:49• hírek • MTI

Megyeriék és Juhászék is idegenben kapaszkodhatnak

Megyeri Balázs csapata, a görög Olimpiakosz a francia Montpellier, míg a Juhász Rolandot foglalkoztató belga Anderlecht az orosz Zenit vendége lesz szerdán a B, illetve a C csoport "alsóházi" mérkőzésén a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában.

Az első két körben a Schalkétől, majd az Arsenaltól elszenvedett vereségek alkalmával Megyeri őrizte a görög együttes kapuját, akik mellett szólhat, hogy a Montpellier elvesztette az utóbbi három nemzetközi meccsét otthon, és még nem nyert BL-találkozót. A francia bajnok még sosem találkozott görög együttessel, míg a 87 BL-összecsapásnál tartó pireusziaknak két gól kell ahhoz, hogy elérjék a százas határt. Angol-német presztízscsatát rendeznek London, a hibátlan Arsenal a négy ponttal második Schalkét fogadja.

Az utóbbi időben a cserepadra szoruló Juhász csapatának dolgát nehezítheti, hogy a Zenit hazai pályán 16 európai kupameccsen volt veretlen, mielőtt legutóbb 3-2-re kikapott a Milantól. Az eddig egy pontot gyűjtött Anderlecht ugyanakkor az utolsó nyolc BL-találkozójából egyet sem nyert meg, és összesítve 56 BL-mérkőzéséből csak tízszer vonult le győztesen a pályáról. A másik meccsen az eddig százszázalékos, 6-0-ás gólkülönbséggel remeklő Malaga az olasz bajnokságban csapnivalóan szereplő, a királykategóriába viszont négy pontos Milant fogadja - az eredményen Massimiliano Allegri edző állása is múlhat.

Juhász Roland a Zenit ellen segítene az Anderlechtnek - amennyiben pályára küldik

A "halálcsoportnak" nevezett D jelű kvartettben a négypontos Borussia Dortmund az éllovas Real Madridot fogadja, amely utóbbi 14 BL-meccséből 12-t megnyert. A spanyolok ugyanakkor eddigi 23 németországi találkozójukból mindössze egyszer győztek (2000-ben Leverkusenben). A siralmas sorozat megszakadásában oroszlánrésze lehet Cristiano Ronaldónak, a királyi gárda portugál sztárja az elmúlt kilenc BL-szereplése során 13 gólt szerzett. A kvartett másik meccsén a csupán egy pontnál tartó Manchester City az Ajaxot fogadja, és az angol bajnok mellett szól, hogy még sosem kapott ki holland csapattól a nemzetközi porondon.

Az A csoportban a Zágrábba látogató Paris Saint-Germain 152 európai kupameccse után először csap össze horvát csapattal, míg a Portóban pályára lépő Dinamo Kijevben a 37 éves Alekszandr Sovkovszkij 120. nemzetközi mérkőzésén áll majd együttesének kapujában - erre a BL (korábban BEK) 57 éves történetében csak 12 futballista volt képes.

A csoport:
FC Porto - Dinamo Kijev 21.45
Dinamo Zagreb - Paris Saint-Germain 21.45
B csoport:
Arsenal -Schalke 04 21.45 DolceSport2
Montpellier - Olimpiakosz 21.45
C csoport:
Zenit -Anderlecht 19.00 DigiSport2.hu, DigiSport1.ro, DolceSport1
Málaga -AC Milan 21.45 DigiSport2.hu, DigiSport3.ro
D csoport:
Ajax Amsterdam - Manchester City 21.45 DigiSport2.ro
Borussia Dortmund -Real Madrid 21.45 DigiSport1.hu, DigiSport1.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: