2019-04-10 06:19:29• hírek • Bede Emőke

Megyénkben csökken az influenzás esetek száma, az ország más részein még szedi áldozatait

A kissé szeszélyes áprilisi időjárás ellenére tovább csökkent Szatmár megyében a felső légúti megbetegedések és az influenzás esetek száma – derült ki a közegészségügyi igazgatóság legfrissebb közleményéből.

Míg a március 25. és 31. közötti időszakban még 355 felső légúti megbetegedést regisztráltak a megyében, addig az elmúlt héten mindössze 223 új esetről érkezett bejelentés. Bár a tüdőgyulladásokkal kapcsolatban ilyen drasztikus csökkenésről nem beszélhetünk, de így is örvendetes, hogy április első hetében már csak 169 új esetre derült fény a korábbi 190 helyett.


Az influenzával kapcsolatban pedig elmondható, hogy április első napjaiban mindösszesen csak 11 új grippés esetet jegyeztek be, mely a március 25. és 31. közötti héthez képest 26-tal való visszaesést jelent. Megyénkben tehát az utóbbi időszakban konstans csökkenésről beszélhetünk, az ország más részén azonban még mindig szedi áldozatait a vírus. A halálos áldozatok száma keddre 195-re emelkedett, legutóbb egy 84 éves Kolozs megyei férfi, valamint egy 83 éves Iasi megyei nő halt meg a betegség következményeiben. Mindkettőjük esetében A típusú influenzát diagnosztizáltak, de más betegségekben is szenvedtek. Egyikük sem volt beoltva influenza ellen. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: