2018-01-25 14:26:46• hírek • Bede Emőke

Megyei utak állapota miatt tüntettek a városközpontban

Hetven-nyolcvan ember jelent meg csütörtök délután 14 órakor a Megyei Tanács épülete előtt, hogy hangot adjon panaszának: elmondásuk szerint a Nagyszokond és Kisszokond közötti út állapota szinte ellehetetleníti a közlekedést.

A tüntetők a megmozduláshoz kiváltott csendőrségi engedély értelmében 14 órakor kezdték meg akciójukat: zászlókat és transzparenseket lobogtattak, valamint hangos trombitaszóval hívták fel magukra a figyelmet. Mint elmondták, a Nagy- és Kisszokondon közti út olyan rossz állapotban van, hogy alig tudnak közlekedni az autók. Az elégedetlenkedők elmondása szerint ez már csak azért is felháborító, mert a mentőszolgálat és a tűzoltóság autói is csak nehezen jutnak el a településre. A jelenlevők egy része azon aggodalmát is kifejezte, hogy Kisszokond teljesen el fog szigetelődni a járhatatlan utak miatt.
 

A tüntetők képviselője a Megyei Tanács képviselőjével is találkozott a mai nap során, hogy egyeztessenek a további lépésekről. Mint kiderült, nem először voltak már meghallgatáson a panaszosok, azonban eddig kedvező választ nem kaptak. Ma a tüntető tömeg és a hivatal abban maradt, hogy amint az időjárás megengedi és a felsőboldádi útszakaszt sikerül befejezni, akkor a lehetőségekhez mérten megpróbálnak javítani a Nagyszokond-Kisszokond útvonal állapotán is.
 

A tüntetők 15 óráig voltak jelen a Közigazgatási Palota előtt, viszont elmondásuk szerint nem ez volt az utolsó alkalom, hogy megjelentek itt. Amennyiben nem oldódik meg a probléma hamarosan, úgy szeretnék felkeresni a kormány helyi képviselőjét, Darius Filip prefektust is, hogy tőle kérjenek segítséget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: