2011-03-28 15:49:47• hírek • Szatmár.ro

Megyei tanácsülés gyorsan, jókívánságokkal

Beiktatták a PDL frakció új megyei tanácsosát, Nistor Ioant is.

Hétfőn délben 14 órakor gyűltek össze a megyei tanácsosok, hogy megtartsák az ehavi rendes tanácsülést. Az ülést Mircea Govor tanácselnök helyettes vezette, ugyanis az elnök örömmel teli pihenőszabadságát tölti. Govor meg is ragadta az alkalmat, hogy gratuláljon Csehi Árpád Szabolcsnak, ugyanis a tanácselnöknek vasárnap született meg az első gyermeke.

Az ülés rövid napirend-módosítással indult, három Gyermekvédelmet érintő döntést elnapoltak, helyette három új került napirendre, melyek közül talán a legfontosabb a Luna Ses-i sípálya és üdülőövezet kiépítendő villamosenergia-hálózatát érintő döntés volt - a tanácsosok elfogadták ennek technikai tanulmányát.

Az első elfogadásra váró határozattal a Megyei Tanács tagjai tudomásul vették a PDL-s tanácsos lemondását, illetve sor került az ő helyére lépő Nistor Ioan beiktatására.

Megszavazták továbbá, hogy a Regionális Hulladéktározó felé vezető út, ami eddig Szamosdob községhez tartozott, mást átkerüljön a tanács adminisztrálásába. Govor szerint ez az útszakasz 80 százalékban kész van, így hamarosan járhat lesz a szemetet szállító teherautók számára is.

Govor egy másik utakat érintő kijelentést is tett: a tervek szerint március 31-én vagy legkésőbb április elsején megkezdődhet a megyei utak kátyúzása, ami valljuk be, sokfelé ráfér az útjainkra.

Ha már az örvendetes híreknél vagyunk, Adrian Stef tanácselnök-helyettes is szolgált eggyel: ha,marosan elkészül a Szatmárnémeti és Antalya közötti charter repülőjárat menetrendje is, amellyel remélhetőleg sokan utaznak majd Törökországba vakációzni.


Ülésezett a Megyei Tanács


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: