2014-01-28 18:36:46• hírek • Szatmár.ro

Megyei tanács: nem kértük a polgármesteri hivatal elköltözését

Meglepő fordulat a polgármesteri hivatal átköltöztetési tervével kapcsolatban - kedd délután a Szatmár Megyei Tanács hivatalos közleményben tagadta, hogy az irodák elhagyására kérte volna a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalt!

A polgármesteri hivatal jelenleg a Közigazgatási Palotában működik, amely épület kizárólagos tulajdonosa a megyei tanács. Dorel Coica polgármester az utóbbi fél évben lépéseket tett annak érdekében, hogy a Babes-Bolyai Tudományegyetem kihelyezett tagozata elköltözzön a mostani székhelyéről. Az egykori kaszárnyába ugyanis a polgármesteri hivatal költözne be - a megyei tanács felszólításának eleget téve. Az alábbiakban változatlan formában közzétesszük a megyei tanács közleményét.

A Szatmár Megyei Tanács vezetősége válaszadási jogot kér Szatmárnémeti Megyei Jogú Város Polgármestere, Dorel Coica által 2014 január 27-én megtartott sajtótájékoztató nyomán megjelent, a Közigazgatási Palota helyiségeinek felszabadítására vonatkozó cikk kapcsán.

"A Megyei Tanács soha nem kérte a Közigazgatási Palotában, Szatmárnémeti Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által használt helyiségek felszabadítását.

A Szatmár Megyei Tanács keretében működő Helyi Közigazgatási Igazgatóság által a Szatmárnémeti Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal részére 2013 december 9-én küldött átiratban azt kértük, hogy a Megyei Tanács és a Polgármesteri Hivatal között érvényben lévő 434/2005 számú, az akkori vezetők, Szabó István elnök és Ilyés Gyula polgármester által aláírt együttműködési szerződés 6. cikkelyének (2) és (3) bekezdéseinek megfelelően, a Polgármesteri Hivatal adja át részünkre a fenti szerződés alapján vállalt két irodát és tegye rendbe a Megyei Tanács és a Kormánybiztosi Hivatal részére.

A fentieket azért kértük, mert 2014 január 1-től a Megyei Tanács nagyszámú alárendelt intézményeket kaphat a Románia Parlamentje által a tavalyi év decemberében tárgyalásra és esetleges elfogadásra kerülő decentralizációs törvénytervezet szerint, a jelenleg rendelkezésre álló helyiségek pedig teljes mértékben elégtelenek a szóban forgó intézmények átvétele utáni tevékenység végzésére.

Következésképpen nem tevődik fel az a probléma, hogy a Polgármesteri Hivatal a Megyei Tanács kérésére elköltözzön, ez Dorel Coica Polgármester Úr személyes kezdeményezése" - áll a közleményben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: