2015-11-18 15:39:48• hírek • Kocsis Zoltán

Megkapta a szatmári rendőrség az új Polókat!

Megérkeztek Szatmár megyébe azok a Volkswagen Polo személygépkocsik, amelyekkel a belügyminisztérium a közúti rendőrség gépkocsiparkját igyekszik frissíteni. A szaktárca egy korábbi döntését is igyekszik orvosolni.

A belügyminisztérium október végén jelentette be, hogy négyszáz Volkswagen Polót vásárolt a német autógyártól. Ezeket a rendőrség, azon belül pedig a közúti rendőrség egységei használhatják majd. Akkor nem lehetett tudni, hogy Szatmár megye hány darabot kap, a megyei kapitányság szerdai tájékoztatása szerint viszont már meg is érkeztek a járművek. Mind a hét darab.

A kilencven lóerős, 1,2-es TSI motorral felszerelt gépkocsik darabja 13.500 euróba került. A hivatalos tájékoztatás szerint kilenc liter benzint fogyasztanak száz kilométeren lakott területen és valamennyi, a rendőri munkához szükséges felszereléssel el vannak látva.

Utóbbi banalitásnak tűnhet, ám Romániában nem az. Emlékezhetünk rá, néhány hónapja komoly sajtóvisszhangot kapott és felháborodást váltott ki, hogy a belügyi tárca 4500 Dacia Logant vásárolt a rendőrség számára. Az autókról azonban lemaradt a sziréna. A hivatalos álláspont szerint takarékossági megfontolásból.

A belügyminisztérium most úgy döntött, pótolja a korábbi baklövését és a rendőrség rendelkezésére bocsátja a szirénák beszerzésére és felszerelésére szükséges összeget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: