2011-11-21 13:45:47• hírek • MTI

Luca-napi pálinkaünnep retro fesztivállal Nyíregyházán

Luca-napi pálinkaünnepet tartanak retro fesztivállal egybekötve december 9-én Nyíregyházán, ahol hungarikumnak számító gyümölcspárlatokat szolgálnak fel, a zenei programban pedig az elmúlt három évtized magyar leghíresebb tánczenekarai és énekesei lépnek közönség elé - közölték a szervezők sajtótájékoztatón hétfőn a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen.

Máthé Csaba társrendező - a másik két szervező a helyi Kölcsey Televízió és a Retro Rádió -, a Bujtosi Szabadidő csarnok igazgatója elmondta, hogy a sportcsarnoknál ezúttal is felépítik a "pálinkafalut", amelyet a térség tíz legnevesebb pálinkafőző cége népesít majd be. A vendégeknek a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend tagjai fogják ajánlani a különböző gyümölcspárlatokat, és adnak tanácsokat a kulturált pálinka fogyasztáshoz.

A kínálatban természetesen ott lesz a megye három eredetvédett röviditala, a szabolcsi alma-, a szatmári szilva- és az újfehértói fürtösmeggy-pálinka is. Az őszi főzés során készült új pálinkákat ugyancsak meglehet majd kóstolni, hiszen szinte minden gyümölcs párlata asztalra kerül a birstől a körtén át a piros ribizliig.

Neoton koncert is lesz a pálinkaünnepen


A pálinkafalut december 9-én, péntek este 18 órakor nyitják meg, és a kóstolás után ki-ki kedvére szórakozhat majd a nyíregyházi sportcsarnokban a retro fesztiválon. A hajnal két óráig tervezett műsort a Delta Buli zenekar kezdi, majd a Happy Gang követi, amely 15 év után tér vissza a színpadra.

Fellép teljes létszámmal az Apostol együttes is, amely koncertsorozat-programjával szórakoztatja a könnyűzene kedvelőit. Ugyancsak ott lesz a fellépők között Szikora Robi az R-GO Gidákkal. Őket a Kerozin Együttes követi, amely utoljára lép fel tagjaival. A nyíregyházi éjszakát a Neoton koncertje zárja: a hajdani világhírnévnek is örvendő együttes másfél órás produkcióval kívánja felejthetetlenné tenni a pálinkás retro fesztivált a helyi sportcsarnokban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: