2012-06-08 15:29:29• hírek • Szatmár.ro

Megyei pálinkaverseny és nemzetközi fesztivál

Dr. Scholtz Béla és Fodor István tájékoztattak a
Dr. Scholtz Béla és Fodor István tájékoztattak a "pálinkás" hétről
A Szatmár Megyei Pálinkaverseny szervezője a Szatmár Megyei Agrárkamara és a Szatmár Megyei Tanács.

Június 11. és 17. között a nyolcadik Megyei Pálinkaversenyt tartják a harmadik Pálinkafesztivál keretében.

Az erős italok és a hagyományos termékek hétvégéje lesz a következő: ekkor tartják meg ugyanis a III. Nemzetközi Pálinkafesztivált a Kossuth-kertben, s ezzel együtt kerül megrendezésre a Megyei Pálinkaverseny is, amelyen pénzdíjban részesül majd a legjobb pálinka készítője, illetve további tíz aranyérmes pálinka "gazdája" is.

Azok a Szatmár megyei pálinka-tulajdonosok, akik beíratnák a versenybe a gyümölcspárlatukat, a mintákat a Szatmár Megyei Agrárkamara székhelyén, az 1 Decembrie 1918 utca 13 szám alatt adhatják le június 11-én és 12-én, 8 és 16 óra között. Egy minta 2 liter pálinkából áll, amit egy kétliteres pillepalackban vagy jobb esetben három hétdecis üvegben lehet leadni. Természetesen a mintát tartalmazó üvegen szerepelnie kell a termelő nevének, címének, a lepárlás évének és a termelő telefonszámának. A részvételi díj mintánként 15 lej.

A verseny helyszíne a Poesis multikulturális központ lesz, ahol Szatmár megyei, bukaresti, nagyváradi, nagybányai és magyarországi bírák pontozzák majd a párlatokat.

Június 16-án és 17-én a Kossuth-kertben rendezik majd meg immár harmadik alkalommal a Nemzetközi Pálinkafesztivált. Itt kóstolgathatják és meg is vásárolhatják majd az érdeklődők a jobbnál jobb pálinkákat, nem csak szatmári, hanem Szilágy megyei és Magyarországi pálinkákat is. Összesen hatvan kis házikó lesz felállítva, közülük ötvenben a pálinkáé lesz a főszerep, de a hölgyek kedvéért két borosgazda termékeit is lehet majd kóstolgatni. Ételekben sem lesz hiány, de itt is a hagyományos ételek közül lehet válogatni, a miccs, a sült kolbász ki lesz tiltva a Kossuth-kertből. Hagyományos házi kolbász vagy a bográcsos ételek viszont lesznek, ugyanúgy, ahogy hagyományos házikenyér és juhsajt is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: