2015-10-30 12:37:11• hírek • Szatmár.ro

Megyei küldöttgyűlést tartott a Szatmár megyei RMDSZ

A küldöttgyűlésen kiválasztották a személyeket, akik az SZKT-ban képviselik majd a megyei szervezetet.

A közigazgatási palota nagy gyűléstermében Pataki Csaba, megyei RMDSZ-elnök köszöntötte az egybegyűlteket, majd az országos szervezet ügyvezető elnöke, Kovács Péter vette át a szót. Figyelmeztette a küldötteket: a következő évben mindannyiunk számára fontos választást tartanak Romániában, ennek szellemében kell tevékenykedni és készülni már most a megmérettetésre.

A folytatásban elhangzott a megyei elnök, a parlamenti csoport, a megyei tanács frakciója és ellenőrző testületek beszámolója. Erdei D. István és Kereskényi Gábor parlamenti képviselők bemutatták az elmúlt időszakban végzett munkájukat, Pataki Csaba szenátor, az RMDSZ szenátusi frakciójának alelnöke pedig a bizottságokban végzett munka fontosságáról beszélt. A szakbizottságokban elért eredményekről beszélt Kovács Máté, a Szatmár Megyei Tanács RMDSZ-frakciójának vezetője is.

Az alapszabályzat-módosítás során a küldöttek megszavaták a változtatásokat, amelyek elsősorban az országos szervezet alapszabályzatában hozott módosításokat követik.

Megyei küldöttgyűlést tartott az RMDSZ

Megszavazták a küldöttek a Kulturális Autonómia Tanácsba delegált személyeket is. A megyét a testületben Nagy Sándor, Stier Péter, Kereskényi Sándor, Vass Zoltán és Szőcs Péter fogja képviselni.

Szavaztak a küldöttek a Szövetségi Képviselők Tanácsába jelentkező személyeket illetően is. Az SZKT-ban a megyei RMDSZ-t Gaman Mihály, Gindele Imre, Kovács Máté, Magyar Lóránd, Piricsi Artúr és Véron András fogja képviselni.

Megyei küldöttgyűlést tartott az RMDSZ

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: