2013-03-21 18:03:07• hírek • Szatmár.ro

Megyei gyorsasági ralibajnokság: szombaton rajt!

Szombaton kezdődik a megyei ralibajnokság: 9 órától lehet beiratkozni, 11-kor rajt!

Idén is megszervezi a Román Autóklub szatmári kirendeltsége és az Auto-Karting Rider's a megyei gyorsasági ralibajnokságot. Az első futam helyszíne az ACR gyakorlópályája lesz. Az elmúlt évekhez képest újdonság, hogy külön kategóriát hoztak létre a junioroknak - 8-15 éves és 15-18 éves korosztályban mérkőzhetnek meg a leggyorsabb ifjú autósok.

- Egyre többen jönnek a 18 éven aluliak közül is, ezért úgy döntöttünk, hogy külön kategóriában állnak rajthoz - nyilatkozta Seletye Dávid, a ACR szatmári kirendeltségének a vezetője.

A bajnokságnak egyébként öt futama lesz, a kategóriagyőztes 21 pontot kap, a további helyezettek 15-11-9-7-5-4-3-2-1 pontot gyűjtenek. A tavalyi évhez hasonlóan nem csak szatmáriak versenyeznek majd: jelezték részvételi szándékukat nagybányai és nagyváradi autósok is. Nem változik a nevezési díj sem: ACR tagoknak 30 lej, nem tagoknak 60 lej a beiratkozási díj.

Az autók tekintetében a kategóriák maradtak, ezek a következők:

- ON 1 - elsőkerék meghajtású autók, 1500 köbcenti és 200 lóerő alatt
- ON 2 - elsőkerék meghajtású autók, 1500-2000 köbcenti között, 200 lóerő alatt
- ON 3 - hátsókerék meghajtású autók, függetlenül a hengerűrtartalomtól, 200 lóerő alatt
- Open - az első három kategóriába nem tartozók indulhatnak, licenccel rendelkező és nem rendelkező pilóták, épített autók, négykerék-meghajtásúak, 2000 köbcenti felettiek.

- Emellett még van az Only Open kategória, amely gyakorlatilag már a licenccel rendelkező pilóták csoportját tömöríti, de bárki beiratkozhat, kivéve a juniorokat. Ez a kategória az idén népesebb lesz, ugyanis hoztak egy olyan szabályt, mely szerint, aki három éven keresztül az első három között végzett a pontversenyben más osztályban, azt az idén automatikusan besorolják a licencesek közé. A most rajtoló bajnokságban ezt a kategóriát kétfelé osztják, az Only Open 1-ben az elsőkerék-meghajtású, az Only Open 2-ben a hátsókerék meghajtású autók indulhatnak, a henger űrtartalmától függetlenül - mondta Seletye Dávid.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: