2009-02-02 18:28:52• hírek • Szatmár.ro

Megyei gyorsasági ralibajnokság kezdődik

Szombaton kezdődik a megyei gyorsasági rali bajnokság, melynek összesen hat futama lesz, az utolsót szeptember 5-én rendezik.

A.versenyt a Román Automobil Klub (ACR) szatmári kirendeltsége, az Autosport Club és a Ger-Bog szervezi, a futamok az ACR gyakorló pályáján, a Gorunului utca 6. szám alatt lesznek. Seletye Dávid, az ACR szatmári vezetője mai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a viadalt két kategóriában rendezik meg a profik az A kategóriában indulnak, a széria autókkal rajthoz álló amatőrök pedig az N csoportban.

Ezen belül is lesz két kategória, az egyik az 1600 köbcenti alatti autóké, a másik az 1600 köbcentin felüli járműveké. A futamokra benevezőknek rendelkezniük kell B kategóriás hajtási jogosítvánnyal, a helyszínen pedig ki kell majd tölteniük egy jelentkezési ívet. A versenyen indulhatnak 18 éven aluliak is, de ehhez szükséges a szülők írásos beleegyezése.

A benevezésnél - ha nem rendelkeznek vele - a versenyzőknek biztosítanak védősisakot. A szombati első futamra - melyre a nézőknek ingyenes lesz a belépés - 11-12 óra között lehet benevezni a helyszínen, után két kör erejéig beautózhatják a pályát a versenyzők. Az ACR és az Autospsort Club tagjai számára ingyenes a részvétel, a többieknek 20 lejt kell fizetniük.

A versenyzők két kört tesznek meg, ezek összhossza 3,2 kilométer. A két kör után kategóriánként az első öt versenyző jut be a döntőbe, és ők autóznak majd az elsőségért. Az első 10 pontot kap, a második 8-at, a harmadik 6-ot, a következő öt autós pedig 5, 4, 3, 2, 1 pontot kap. A hat futam után a legtöbb pontot begyűjtő versenyző lesz a kategóriája végső győztese.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: