2008-04-18 16:33:18• hírek • Czinzel László

Megyei borverseny, hatodszor

borverseny_kIdén a szilágypéri kultúrotthon volt a helyszíne a megyei borversenynek.

Annak ellenére, hogy a tavalyi év időjárása nem kedvezett a szőlőnek, a szőlőtermesztők a megyei borversenyek történetében rekordnak számító 120 mintát tartottak arra érdemesnek, hogy részt vegyenek vele a rangos versenyen.

A neves borszakértőkből álló zsűri három napon keresztül kóstolgatta a mintákat, míg végül sikerült osztályozni az italokat. Dr. Csávossy György, a zsűri elnöke a pénteken, a szilágypéri kultúrotthonban megtartott ünnepélyes díjátadást megelőzően elmondta: a borok minőségén is látszik, hogy sokan komolyan veszik ezeket a megméretetéseket, és elfogadják a szakemberek építő jellegű kritikáit. A szaktekintély továbbá olyan hibákra hívta fel a termelők figyelmét, amelyekkel az idei Megyei Borverseny során gyakrabban találkozott.

A zsűri tagjai nem osztottak ki bronzérmet, a legtöbben ezért csak részvételi diplomával távoztak a rendezvényről. Aranyérmes besorolást 14 darab borminta kapott és 35 minta lett ezüstérmes. A verseny legkitűnőbb borának járó díjat és az ezzel járó pénzjutalmat és serleget a szilágypéri Uszkai Árpád kapta meg.

borv

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: