2011-12-22 17:38:20• hírek • Kocsis Zoltán

Ünnepi hangulatban zajlott az év utolsó tanácsülése

Az idei esztendő utolsó ülésére gyűlt össze csütörtök délután Szatmárnémeti Városi Tanácsa. Az esemény egy ünnepélyes pillanattal kezdődött: a jelenlévők egy perces néma tisztelgéssel rótták le kegyeletüket az 1989-es forradalom áldozatai előtt.

Egyes korábbi ülésektől eltérően ezúttal gyakorlatilag vita nélkül zajlott a szavazás. Betudható ez a karácsonyi ünnepek közeledtének, na meg annak is, hogy viszonylag kisebb horderejű dolgokról, elsősorban adminisztratív jellegű határozatokról szavaztak a városatyák.

A legtöbb esetben telekkönyvi változásokról voksolhattak a tanácsosok, de megszavazták például, hogy eltörlik az ingatlanadót olyan karitatív intézmények esetében, mint a Hans Lindner Alapítvány, Caritas Egyesület, FARA Romania, Római-Katolikus Püspökség.

Az ülés végén Dumitru Fanea tanácsos magyarázatot kért a város vezetőségétől, hogy több, a 17-es lakónegyedben található utcában hiányos vagy egyáltalán nincs közvilágítás.

Ilyés Gyula erre reagálva elmondta, hogy sajnos a kommunista városépítők annak idején nem sokat foglalkoztak ilyen halandó dolgokkal, mint a közvilágítás. Ezért Szatmárnémeti esetében nem meghibásodásról, hanem sok esetben a hálózat hiányáról van szó. „Az idén több helyütt bővítettük a hálózatot a 16-os negyedben - magyarázta Ilyés. Jövőre tíz ilyen projektet szeretnénk finanszírozni a költségvetésből. Sajnos egyeseknek várniuk kell még egy kicsit", mondta Ilyés.

A tanácsülés zárásaként a városatyák kellemes ünnepeket kívántak egymásnak, majd némi protokollal köszönték meg a sajtónak az éves munkáját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: