2017. szeptember. 24., vasárnap
Névnap:
2017-01-04 08:23:30• hírek • Agerpres.ro

Megvonták a moldovai állampolgárságot Basescutól

A sajtóból tudta meg, hogy megvonták tőle moldovai állampolgárságát - nyilatkozta kedden Traian Băsescu az AGERPRES hírügynökségnek. A volt államfő szerint ez a döntés azt bizonyítja, hogy Igor Dodon, a Moldovai Köztársaság elnöke fél tőle.

"A sajtóból tudtam meg, nem értesített senki. (...) Mi mást gondolhatnék, mint hogy egy Moszkva-párti elnök visszavonja egy moldovai köztársaságbeli állampolgár állampolgárságát, csak azért, mert az nem úgy gondolkodik, mint ő. Én soha nem fogok tudni egy bolsevik módjára gondolkodni" - fogalmazott Băsescu.

Románia volt államelnöke azt fontolgatja, hogy megpróbálja az igazságszolgáltatás útján megtámadni ezt a határozatot, de tisztában van vele, hogy a szomszédos ország alkotmánya nagyon kiterjedt hatáskörrel ruházza fel az államfőt, tehát nem valószínű, hogy az igazságszolgáltatás tenni tud valamit ez ügyben. 'Az viszont biztos, hogy Dodon fél, erre vall a döntése: fél Băsescutól' - véli a volt elnök.

Igor Dodon, a Moldovai Köztársaság államfője kedden írta alá a Traian Băsescu állampolgárságának megvonására vonatkozó rendeletet. Az államfő azzal érvelt, hogy a politikai programjában Moldova Romániával való egyesülését sürgető Basescu ezzel kétségbe vonja a szomszédos állam szuverenitásához való jogát, a moldovai nép létezését.

Dodon ugyanakkor nem vonta meg moldovai állampolgárságát a volt román elnök feleségétől, Maria Băsescutól.

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: