2010-01-20 17:21:56• hírek • Szatmár.ro

Megvolt az idei első próbaérettségi

Tréfálkozó, nevetgélő diákok várták szerda délben, hogy elfoglalhassák helyeiket az informatika laborokban, hogy részt vegyenek a digitális kompetenciákat felmérő próbaérettségin.

Fél egy körül már a számítógépes termek előtt várták Szatmárnémeti tizenkettedikesei, hogy első ízben vizsgázhassanak informatikából, hogy bebizonyíthassák, hogy kellőképpen használják az internetet, ugyanakkor a például a szöveg- és képszerkesztési programokhoz is értenek.

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban, mint megtudtuk, nem volt túl sok jelentkező a próbaérettségire, a hat végzős osztályból csak 24 fiatal jelentkezett a vizsgára. „Nem volt kedvük, elég lelkesedésük ehhez a próbaérettségihez, az iskola pedig nem kényszerített senkit a részvételre" - magyarázta Cziprok András aligazgató.

A Hám János Iskolaközpontban és a Református Gimnáziumban 23-23 tizenkettedikes várta vidáman kevéssel egy óra előtt a tételeket az informatika laborokban. A diákok elmondása szerint, nem izgultak a mai vizsga miatt, hiszen az elért minősítés nem számít bele a tanulmányi eredménybe, az internet-használat pedig mindannyiuk számára mindennapos, így nem jelenthet gondot a vizsga.

A tételeket 13 órakor kapták meg interneten a tanulók, ezután láthattak hozzá a kidolgozáshoz. Ahogyan az várható volt, az első félórában internet-felhasználói feladatokat kellett megoldjanak, ezután megszakították a hozzáférésüket, és többek között a szöveg- és képszerkesztési feladatokat kellett megoldják. A diákoknak összesen másfél óra állt a rendelkezésükre a vizsgán.


Könnyen vették a feladatokat a próbaérettségizők
Könnyen vették a feladatokat a próbaérettségizők


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: