2009-07-14 15:46:47• hírek • Parajdi Andrea

Könyvet adott ki egy szatmári kutyás

Szatmárnémeti első kutyakiképzője, Román József - húsz év alatt felhalmozott tapasztalataira alapozva - papírra vetette mit kell tudniuk a kutyatartóknak, vagy leendő gazdiknak. A kutyások kézikönyve nemrégiben országos terjesztésben jelent meg a piacon.

Első alkalommal dicsekedhetünk azzal, hogy az ország legtöbb pontján a leendő kutyatartók számára elérhető egy olyan szakkézikönyv, amelyet egy szatmári kutyakiképző állított össze.

Román Józsefet valószínűleg nem kell bemutatni a helyi kutyásoknak, hiszen az ő irányítása alatt fejlődött ki a nemzetközi elismertségre szert tett Dog For Life Kutyakiképző Iskola, amely indulásakor egyedi kezdeményezésű volt a piacon, ahogyan helyi szakember tollából páratlannak mondható a nemrégiben megjelent kiadvány is.

A kézikönyv román nyelven íródott és a „Cainele care mi se potriveste" címet viseli. Közérthető nyelven, szakzsargonmentesen közvetíti a kutyatartók, vagy a kutyatartást fontolgató állatbarátok számára a legfontosabb teendőket, amely hozzájárul a kutya és a gazdi harmonikus együttéléséhez. A szakmai tanácsokkal teli alkotást azoknak is érdemes elolvasni, akik egyszerűen csak bővíteni kívánják általános ismereteiket a kinológia területén.

A könyv érdekessége, hogy tartalmaz 100 olyan tesztkérdést, amelyek segítenek a kutyatartóknak, hogy megtudhassák házi kedvencük milyen gazdinak tartja őket. Az igen és a nem válaszokat egy képletbe behelyettesítve kideríthetjük, hogy egy tízes skálán milyen pontot kapnánk a kutyánktól.

A kézikönyv országos terjesztésben első nyomtatásként 2000 példányban jelent meg, amely Szatmárnémetin kívül Temesváron, Aradon, Nagybányán, Bukarestben és Brassóban is elérhető.

A legtöbb helyi állatorvosi rendelőben, vagy pedig könyvesboltok polcain is megtalálhatjuk Román József alkotását, amelynek 18 lej az eladási ára.

A Szatmár.ro olvasói pontos lakcím megjelölésével a szatmar@szatmar.ro e-mail címen is jelezhetik vásárlási szándékukat. A könyvet a terjesztők 48 óra alatt postai úton kézbesítik. A postaköltség a megrendelőt terheli.


Szatmárnémeti első kutyakiképzője Román József - húsz év alatt felhalmozott tapasztalataira alapozva - papírra vetette mit kell tudniuk a kutyatartóknak, vagy leendő gazdiknak.
Szatmárnémeti első kutyakiképzője Román József - húsz év alatt felhalmozott tapasztalataira alapozva - papírra vetette mit kell tudniuk a kutyatartóknak, vagy leendő gazdiknak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: