2013-05-25 19:53:02• hírek • Póti Orsolya

Megvolt az első Babaruha cserebere

A szatmári RMDSZ női tagozata első alkalommal rendezte meg a Babaruha cserebere elnevezésű akcióját május 25-én. Az időjárásra való tekintettel a vásár nem szabadtéren, hanem a Kölcsey Ferenc Főgimnázium egyik osztálytermében zajlott.

Mintegy tizenöt kisgyermekes anyuka vett részt a szombat délelőttől kezdődő Babaruha börzén, amelynek a Kölcsey Ferenc Főgimnázium egyik földszinti osztályterem adott otthont. A tervek szerint kint, a szabadban zajlott volna a vásár, de az esős idő miatt bent, az osztálypadokon kaptak helyet a baba- és gyerekholmik, valamint a játékok.

A börzére kizárólag szatmári illetve környékbeli családok foglalhattak standokat ingyenesen, használtruha-kereskedők, turkálósok, internetes árusok nem vehettek részt a rendezvényen, ugyanis a cserebere vásár célja nem az, hogy bárki számára is profitot hozzon.

A jelenlévők többsége jó ötletnek tartja a szatmári RMDSZ női tagozatának kezdeményezését, hiszen jelképes áron megszabadulhatnak a fölösleges ruhadaraboktól, illetve beszerezhetnek olyan holmit, amire éppen szükségük van.

Mivel ez volt az első alkalom, nem zajlott minden tökéletesen, de a résztvevők által tett javaslatok sokat segítenek a következő vásár megrendezésében. Egyesek szerint nagyobb reklámot igényel a rendezvény, mások szerint pedig legközelebb meg kell határozni azt is, hogy milyen korosztályba tartozó babáknak, gyerekeknek találhatóak holmik.

Szejke Ottila, a rendezvény egyik szervezője elmondta: az RMDSZ női tagozata idén valami olyan rendezvénnyel akart előrukkolni, ami egyedi és közel áll a nőkhöz, a családokhoz.

„Ahhoz, hogy még több érdeklődőt vonzzon a ruhabörze, először is figyelembe kell vegyük a szombati rendezvényen jelenlévők javaslatait, de türelemmel is kell lennünk, ugyanis a szatmáriak még meg kell szokják, hogy létezik egy ilyen vásár" - magyarázta Szejke.

Az egyik csereberélő elmondása szerint ugyan nem volt túl sok érdeklődő, de nagyon jó hangulatban zajlott a vásár; a jelenlévők a ruhákon kívül, tapasztalatokat is cserélhetnek egymással.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: