2012-07-09 15:04:46• hírek • Szatmár.ro

Megvolt a nagy csobbanás

Sikeresen zárult a Szatmárnémeti Erdélyi Kárpát Egyesület -vasárnapi akciója. A Túr Menti Védett Területeken megrendezett Big Jump-ra mintegy 200-an érkeztek, hogy a forró júliusi délutánt kellemes hűsöléssel töltsék el a Túr folyó partján.

A 2007-ben indult Európai Uniós kezdeményezéshez évről évre egyre többen csatlakoznak. Az események a természetes vizek minőségi állapotára hívják fel a figyelmet. A tömegmegmozdulásra Európa szerte egyazon napon, egyazon időben kerül sor. Hazánkban ez az időpont 2012 július 8-án délután 4 óra volt.

Az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti, mint a Túr Menti Védett Területek gondnoka, immár másodjára szervezte meg a természetes vizek védelmének fontosságát népszerűsítő eseményt. Az akció helyszínéül szolgáló Túr folyó a táj kialakulásának meghatározó eleme. Érdekessége, hogy az elmúlt évtizedek divatos folyószabályozásai ellenére, megőrizte viszonylagos természetközeli állapotát otthont biztosítva több védett növény- és állatfajnak.

Az akció jól illeszkedik az egyesület azon törekvései közé, miszerint igyekszik minél jobban tájékoztatni a Túr Menti Védett Területeken élő lakosságot az itt előforduló természeti értékek hosszú távú megőrzésének fontosságáról.

Az egész napos program keretében sor került biciklis kirándulásra, amely Szatmárnémeti központjából indult és a Mikolai Deák tanyánál ért célba. A helyszínen vízi csúszdát és kötélpályát is kipróbálhattak az érdeklődők, de az esemény igazi fénypontja mégis a Túr folyó volt, amely változatos mélységű vizével, kicsiknek és nagyoknak egyaránt biztosította a szórakozást. A résztvevők elmondása szerint nagyon jól érezték magukat és megérte a fáradságos utat amíg a helyszínre értek.

Nagy Csobbanás a Túrba

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: