2019-01-29 15:03:59• hírek • Bede Emőke

Megviselte a téli időjárás Szatmár megye útjait

Az utóbbi időszakban tapasztalható időjárás, pontosabban szólva a fagyok és olvadások rendszeres váltakozása igencsak megtépázta Szatmár megye útjait, egy-egy helyen szinte járhatatlanná téve azokat.

Ennek okán a Szatmár Megyei Tanács vezetősége tárgyalásra hívta az utak időszakos karbantartásáért és javításáért felelős cég képviselőit, a találkozó során pedig arra kérték őket, a januári időjárás adta lehetőségekhez mérten igyekezzenek javítani a keletkezett hibákat, kátyúkat. Nos, a feleknek sikerült megegyezésre jutniuk, melynek értelmében néhány napon belül (vélhetően január 31-től) útjavítási munkálatokat fognak végezni. A munkával kapcsolatban tudni érdemes, hogy ezeket csak eső- és hómentes napokon lehet kivitelezni, az útfelület hőmérséklete pedig mínusz 5 Celsius-fok feletti kell legyen. Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, akkor a kátyúk foltozására még várnunk kell -közölte nemrégiben a megyei tanács sajtóosztálya.
 

Ugyanakkor arra is kérte a vezetőség a céget, márciusra növeljék a csapatok számát annak érdekében, hogy a kedvezőbb időjárási körülmények beköszöntekor azonnal munkához lehessen látni a megye több pontján is.

 

A Szatmár megyei utak helyzetéről a megyei tanács oldalán lehet tájékozódni.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: