2008-01-24 21:28:19• hírek • Szatmar.ro

Licitre bocsátják a közvilágítást

 Városunk közvilágításának problémáját hónapokon belül rendezni kívánják.

Szatmárnémeti közvilágítása főként a lakónegyedekben okoz gondot, mivel évekkel ezelőtt más szempontok alapján tervezték meg a hálózatot.

Ilyés Gyula polgármester elmondta, a probléma nem ott kezdődik, hogy kiégett izzókat kell kicserélni, vagy oszlopot kell javítani, hanem a legnagyobb gondot a hálózat rendszertelensége okozza. Évekkel ezelőtt a takarékosságot szem előtt tartva tervezték meg a közvilágítást, így néhol még a hálózatot sem építették ki. A lakótelepi tömbházak között sok helyen nincs vezeték.

A probléma megoldása érdekében egy céggel kíván a város vezetősége szerződést kötni, amely felvállalná a közvilágítás teljes rendbetételét, csökkentett fogyasztású lámpákkal dolgozna, és kibővítené a hálózatot is.

- Remélhetőleg már az év második felében egy ilyen szerződés alapján fogunk dolgozni. Nem egy olyan nagy megterhelés a költségvetésnek, amelyet idén nem tudnának betervezni, mert tíz év távlatában lenne ez kifizetve, úgyhogy a pénzhiány nem akadályozhat meg abban, hogy idén erre a problémára is megoldást találjunk. - magyarázta a polgármester.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: