2008-05-21 16:38:32• hírek • Czinzel László

Ilyés nyártól már fejlesztené a közvilágítást

ilyeskA közvilágítási rendszer haszonbérbe adása a hálózat modernizálását és bővítését jelentené

Még ezen a nyáron kiírják az árverést a szatmárnémeti közvilágítás haszonbérbe adásáról, ami a rendszer bővülését és modernizálást fogja jelenteni.

A jelenlegi becslések szerint ötmillió euróból fog modernizálódni és bővülni a szatmárnémeti közvilágítás és villamoshálózat a következő években - jelentette be Ilyés Gyula szatmárnémeti polgármester. Még ezen a nyáron, a június elsejei választások után ki fogom írni az árverést,  hogy megtalálhassuk a munkára leginkább megfelelő céget - tette hozzá Ilyés.

Több fény, gazdaságosabb üzemelés

A magánkézbe kerüléssel nemcsak modernebb közvilágítása lesz a városnak, hanem gazdaságosabb is, hiszen kevesebbet fogyasztó, de jobban világító, korszerű körték kerülnek majd a villanyoszlopokra és jobban lehet majd automatizálni is a rendszert, folytatta a polgármester, aki azt szeretné, hogy a város fejlődésével lépést tartva fejlődjön a megyeszékhely villamoshálózata is. Sem a következő évek beruházásai miatt, sem a magánkézbe adott karbantartás miatt nem fog drágulni egyetlen banit sem a villanyáram Szatmárnémetiben, hangsúlyozta Ilyés.

Modernebb és bővített hálózat

A polgármester tervei szerint a város közterületeit megvilágító összes villanykörtét ki fogják cserélni a korszerűsítés idején és 70 kilométeren még bővítenék is a most meglévő hálózatot, főleg a város terjeszkedésével kialakított lakóövezetekben, illetve a 15-ös és 17-es lakótelepeken.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: