2014-01-30 17:08:27• hírek • Megvette a város Brancoveanu iskola udvarán álló épületet

Megvette a város Brancoveanu iskola udvarán álló épületet

A csütörtöki tanácsülésen végre pont került a Constantin Brancoveanu Általános Iskola udvarán álló épület hosszú ideje húzódó történetének végére: a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal 93.000 amerikai dollár ellenében megvásárolja.

A Tompa (Petru Bran) utca 14. szám alatt található  220,94 négyzetméter alapterületű, ám összességében 518 négyzetméteres épületet Thomas Shinar Sternthal évekkel ezelőtt sikerrel igényelte vissza. Ezért az önkormányzat 2008 óta kénytelen volt bérelni az épületet, amelyben jelenleg az általános iskola négy osztályterme és egy játszóterem működik az előkészítősök számára. Márpedig a bérleti díj nem volt csekély: 4651 lej havonta.

Az önkormányzat jelezte, meg szeretné vásárolni az épületet és Thomas Sternthallal sikerült is megállapodni 93.000 amerikai dollár fejében. Tekintve, hogy a hivatalos értékbecslő 69.700 euróra értékelte az épületet, a városi tanács elfogadta a 93.000 dolláros vételárat, amely 68.287 eurónak felel meg.

Az ingatlan megvásárlására több okból is szükség volt. Egyrészt, mert a szakemberek szerint ilyen körülmények között megtérül a vásárlási díj. Másrészt, a világoskék  épület előtt zajló tornaórák nyomai meglátszanak a vakolaton, a falakon. Amint az épület az önkormányzat tulajdonába kerül, akkor már költhet is annak rendbe tételére. A legfontosabb ok viszont, hogy a Constantin Brancoveanu Általános Iskolában a gyerekek létszáma megemelkedett az utóbbi években: amíg 2009-ben 306 diák tanult ott, addig számuk idén 480-ra emelkedett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: