2011-01-10 14:25:03• hírek • Business Wire, OTS

A Skype megvásárolja a Qik-et

A Skype megállapodást kötött a Qik szoftverfejlesztő és szolgáltató vállalattal annak megvásárlásáról. A Qik termékei és szolgáltatásai lehetővé teszik videofelvételek készítését és elmentését, illetve azonnali megosztását másokkal. A Qik 60 alkalmazottat foglalkoztat, székhelye Redwood City, Kalifornia és van egy képviselete Moszkvában is. A tranzakció lezárása 2011 januárjában várható. A tranzakció részleteit nem hozzák nyilvánosságra.

A Qik 2006-ban alakult meg innovatív és rugalmas video rögzítési és megosztási alkalmazások megosztására bárkivel, bármilyen platformon, mobil készülékek, webes alkalmazások, illetve számítógépes alkalmazások között. A videofelvételeket valós időben lehet megosztani, illetve el lehet menteni későbbi megtekintésre, video üzenetek küldése, megosztása és archiválása céljából. A Qik alkalmazása több mint 200 mobilkészülék modellen futtatható, Android, iPhone, Symbian, Blackberry és Windows Mobile platformokon egyaránt. A vezető készülékgyártókkal és mobilszolgáltatókkal kötött megállapodás keretében a Qik alkalmazását gyárilag telepítik a mobilkészülékekre.
A Skype és a Qik osztja egymás nézeteit a bármely készülék közötti kommunikációs lehetőségek video megosztással való gazdagításáról. A Qik megvásárlása megerősíti a Skype video kommunikációban betöltött vezető szerepét azáltal, hogy rögzítési, megosztási és archiválási funkciókkal bővíti szolgáltatás kínálatát. Az akvizíciónak köszönhetően a Skype kiaknázhatja a Qik vezeték nélküli video adatátvitel optimalizáló Smart Streaming technológiájában rejlő további lehetőségeket is.
"A Qik fejlesztői csapata eredményeinek köszönhetően a mobil szolgáltatók és a felhasználók legkülönbözőbb készülékeket használó milliói kivételes video élményben részesülhetnek" - mondta Tony Bates, a Skype vezérigazgatója. "A Skype bonyolítja becslések szerint a világ távolsági telefonbeszélgetéseinek 25 százalékát, a Skype felhasználók közötti kapcsolattartási időnek mintegy 40 százalékát adják a video hívások. A Qik fejlesztési tapasztalatai és a mobiltelefon ágazattal kiépített szoros kapcsolatai jól illeszkednek a Skype stratégiájába."
A Qik és a Skype közös célja élménygazdagabb, magasabb fokon integrált video kommunikációs szolgáltatás nyújtása, amely globális szinten teszi lehetővé a felhasználók számára video felvételek valós idejű megosztását bármely technológiai platform között és azok rögzítését későbbi felhasználásra.
"A Qik komoly erőfeszítéseket tett annak az összetett problémának a megoldására, amely lehetővé teszi milliók számára életük fejleményeinek megosztását azokkal, akik a legfontosabbak számukra" - mondta Vijay Tella, a Qik vezérigazgatója. "Csatlakozásunkkal a Skype-hez megnyitja előttünk az utat, hogy a Skype nagy szakértelemmel rendelkező fejlesztői csapatával együtt új és innovatív termékeket állíthassunk elő ügyfelein és partnereink számára."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: