2010-06-21 18:42:06• hírek • Kocsis Zoltán

Megverték a spanyolverőket

Chile egy órán át játszott emberelőnyben, egy lesgóllal verte Svájcot.

Az első forduló eredményei alapján a H csoport rangadóját játszotta Chile és Svájc, a két három pontos együttes abban reménykedett, hogy sikerül megtenniük a döntő lépést a továbbjutás felé. Nos, ehhez Chile került közelebb, kellett ehhez azonban Kalil Ibrahim Al Gamdi játékvezető ténykedése is.

Az első meccsen a végső győzelemre is esélyes Spanyolországot legyőző Svájc ezúttal is defenzíven kezdett, Benaglio kapusnak rögtön az elején be kellett mutatnia egy szép védést. Chile fölénye meddő volt, aztán az idő teltével már az sem, mivel Svájc egyre inkább átvette az irányítást. Az első félidő nem a helyzetekről, hanem elsősorban al-Gamdi túlzott szigoráról szólt: a szaúdi játékvezető számolatlanul osztogatta a sárga lapokat (összesen kilencet). Ennél komolyabb következményekkel járt viszont, hogy a 31. percben a labda fedezésénél kézzel kissé hátra kitámasztó Behramit kiállította.

A második félidő első percei mintha előre jelezték volna, hogy mi várható a folytatásban, mivel Sanchez bevette a svájci kaput, ám les miatt teljesen jogosan érvénytelenítették a találatot. Chile nyomás alatt tartotta az európai védelmet, de Grichting hibája után Benaglio védeni tudott Sanchezzel szemben, Gonzalez fejese pedig elkerülte a kaput. A 68. percben aztán Svájc védelme sporttörténelmet írt: megdöntötte Olaszország 550 perces góltalansági csúcsát.

Legnagyobb szomorúságukra azonban ezt csak hét perccel tudták megtoldani: Paredes ugrott ki (igaz, hogy lesről), elvitte a labdát Benaglio mellett, majd kisodródott helyzetből középre ívelt, ahol Gonzaleznek csak a hálóba kellett fejelnie. A gól után Chile óvatosabb lett, átengedte a területet az európaiaknak, ám két veszélyes kontra végén közel állt ahhoz, hogy növelje előnyét, de Paredes előbb fölé, majd néhány perccel később mellé lőtt hatalmas ziccerben.

A slusszpoént azonban Svájc, illetve Dediyok süthette volna el a 90. percben, amikor egy gyönyörű akció végén a Leverkusen csatára került ajtó-ablak helyzetbe, de a török származású csatár középről kapu mellé gurított.

Ez a pont pedig sokba kerülhet Svájcnak, mivel a jelenlegi helyzet szerint könnyen meglehet, hogy az utolsó kör után Chilével és Spanyolországgal holtversenyben találják magukat, és akkor a gólkülönbség az első számú megkülönböztetési kritérium. Ehhez persze az is kell, hogy a spanyolok előbb legyőzzék Hondurast, majd Chilét, valamint, hogy Svájc is begyűjtse a három pontot a közép-amerikaiak ellen.

Chile - Svájc 1-0
gól:
Gonzalez (75.)
Chile: Bravo - Isla, Medel, Ponce, Vidal (M. Gonzalez, a szünetben) - Carmona, Jara, M. Fernandez (Paredes, 65.) - H. Suazo (Valdivia, a szünetben), Beausejour, Sanchez
Svájc: Benaglio - Lichtsteiner, Grichting, Von Bergen, Ziegler - Behrami, Inler, Huggel, G. Fernandes (Bunjaku, 77.) - Frei (Barnetta, 42.), Nkufo (Derdiyok, 68.)
kiállítva: Behrami (31.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: