2016-03-01 11:59:32• hírek • Kocsis Zoltán

Megvert és megerőszakolt egy idős nőt – terror alatt a szatmári öregek!?

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Miután kiderült, nincs mit elraboljon, megvert és megerőszakolt egy idős nőt Sárközújlakon egy helybéli férfi. Az esemény önmagában is szomorú és felháborító, ám az már egyenes ijesztő, hogy csak az idén ez legkevesebb a negyedik olyan eset, amikor idősekhez törnek be és bántalmazzák őket Szatmár megyében. Ráadásul tavaly egy néni életébe került a gaztett.

A 34 éves férfi február 28-án, vasárnap hajnalban hatolt be erőszakkal a 76 éves nő házába. Mivel ő maga is sárközújlaki, nagyon is jól tudta, hogy az özvegy néni egyedül él az ingatlanban.

A riadt nőt fenyegetni kezdte és azt követelte, adja át neki az összes pénzét. Miután rádöbbent, hogy a nénitől semmit nem tud elrabolni, a férfi feldühödött, bántalmazni kezdte szerencsétlen áldozatát, majd megerőszakolta.

A nénit sérülései miatt kórházba kellett szállítani, azóta is orvosi felügyelet alatt áll.

Feljelentést az áldozat menye tett másnap, a rendőrség pedig órákon belül azonosította és elfogta az elkövetőt. V. Antont bíróság elé állították, amely hétfőn elrendelte a férfi 30 napos előzetes letartóztatását. Rablási kísérlet és nemi erőszak a vád ellene.

Az esemény önmagában is szomorú, megdöbbentő, felháborító és tragikus, ám a jelek szerint a szatmári idősek igazi terror alatt élnek: csak februárban ez a harmadik, idén pedig már legkevesebb a negyedik olyan eset, amikor idősekhez törnek be és bántalmazzák őket Szatmár megyében.

Január elején Vetésben három 18-22 év közötti férfi hatolt be egy idős házaspár otthonába. A 71 éves férfit és a 66 éves feleségét súlyosan bántalmazták, a veréstől a néni az eszméletét is elvesztette. Egy hónappal később Hadadnádasdon egy 87 éves bácsihoz hatolt be két férfi, akiket két társuk az autóban várt. Áldozatukat megverték és 200 lejjel távoztak. Egy héttel később Vámfaluban egy 78 éves férfi esett a rablók, egy 18 és egy 30 éves férfi áldozatául. Semmi értékeset nem találtak, üres kézzel távoztak...

A legsúlyosabb következménnyekkel járó hasonló eset tavaly szeptemberben történt Mikolában, amikor egy 81 éves néni belehalt a rablók által okozott sérüléseibe. Kiderült, a gyilkosok 13, 16 és 19 évesek voltak...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: