2016-05-15 10:34:16• hírek • M4Sport

Megvédte bajnoki címét a Barcelona

Luis Suárez mesterhármasával a Barcelona idegenben 3-0-ra legyőzte a Granadát a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság szombati zárófordulójában, így megvédte bajnoki címét.

A rivális Real Madrid Cristiano Ronaldo duplájával ugyan legyőzte a hazai pályán játszó Deportivo La Corunát, de sikere ellenére a fővárosi együttes második lett a Primera Divisiónban. A katalán együttes egymás után másodszor, története során 24. alkalommal győzött a bajnokságban. A 2015/16-os szezon gólkirálya a Barcelona csatára, az uruguayi Luis Suárez lett, aki negyven gólt lőtt a mostani szezonban, míg a második helyen a Real Madrid klasszisa, a harmincöt gólos Cristiano Ronaldo végzett.

Luis Suárez egyébiránt egy rekordot is megdöntött: ő lett a Barcelona történetének legeredményesebb uruguayi játékosa. Legutóbb 2009-ben fordult elő, hogy nem Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo volt a legeredményesebb gólszerző, akkor egy másik uruguayi, Diego Forlán végzett az élen harminckét góllal.

Az Athletic Bilbao és az Atlético Madrid is győzött hazai pályán. A baszk csapat Európa Liga-selejtezőt érő ötödik helyen zárt a 34. perctől tíz, az 58. után kilenc emberrel játszó Sevilla legyőzésével - a hajrában a Bilbao is megfogyatkozott -, míg a már biztos harmadik fővárosi együttes a Celta Vigót múlta felül. A két vesztes együttes EL-selejtezős pozícióban zárt, a Sevilla azonban még lehet BL-résztvevő, ha győz jövő szerdán az EL-döntőben az FC Liverpool ellen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: