2014-04-27 15:54:57• hírek • Szatmár.ro

Megvédte a címét Pusztadaróc

Halmiban rendezték meg a hétvégén a Fodor István Emléktornát.

A szatmári magyar sajtósok harmadik éve emlékeznek labdarúgó-tornával a tragikusan fiatalon elhunyt kollégára és barátra, Fodor Istvánra. Ez alkalommal Halmiban rendeztek rendhagyó tornát - itt ugyanis szabadtéren játszották le a mérkőzéseket. Az időjárás előbb borongós volt, de később kisütött a nap, így minden lehetőség adott volt a jó hangulatú torna lebonyolításához. A szombati emléktorna előtt váratlanul néhány csapat - Kolcs, Túrterebes és Mezőpetri - lemondta a részvételt, így a program kicsit borult, de végülis senkit nem zavart, hogy két meccs között kicsit több idő jutott pihenésre, beszélgetésre.

Kovács Sándor esperes és "Rodrigo" barátunk édesapja, id. Fodor Lajos lelkipásztor nyitotta meg a tornát, ezt követően elkezdődödtt a kilenc csapatosra fogyott torna. A győzelmi esélyesek között ott volt a mikolai csapat és természetesen a címvédő pusztadaróciak is.

A szatmári magyar sajtó csapata is részt vett a tornán, néhány idegenlégióssal kiegészülve - a Szatmár.ro-t Kocsis Zoltán, a Nagykároly.ro-t Megyeri Tamás Róbert képviselte a firkászok együttesében. Az újságíró-csapat a negyeddöntőig menetelt, ám ott Mikola 4-0-ás győzelmet aratott felettük. A döntőbe a címvédő Pusztadaróc és a házigazda Halmi jutott be. Végül a büntetőrugások döntöttek, amiben Pusztadaróc volt a jobb, így sikerült megvédeniük bajnoki címüket.

A döntő előtt játszottak egy gálameccset is, melyen a halmi és kökényesdi öregfiúk csaptak össze a Szatmárnémeti RMDSZ csapatával. Bár itt nem az eredmény volt a lényeg, a deresedő hajú fiúk beleadtak apait-anyait, a csatából végül a vendéglátók kerültek ki győztesen, köszönhetően annak is, hogy az utolsó percben Kereskényi Gábor a felső kapufára rúgott egy hétméterest.

Az emléktorna díjait Simon Levente vezényletével Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, Pataki Csaba szenátor, Nagy Szabolcs, a Szatmár megyei RMDSZ ügyvezető elnöke, Incze Lajos, halmi polgármester, Găman Mihály, pusztadaróci polgármester, Szakács Imre, erdődi alpolgármester és id. Fodor Lajos adták át. A díjátadót egy felhőtlen hangulatú bográcsozás követte.

Eredmények:
A csoport: Halmi-Túrterebes 3-0, Kolcs-Református Papok 0-3, Halmi-Kolcs 3-0, Túrterebes-Református Papok 0-3, Halmi-Református Papok 2-0.

B csoport: Kökényesd-Szatmári RMDSZ 0-0, Mikola-Erdőd 4-1, Kökényesd-Mikola 0-2, Erdőd-Szatmári RMDSZ 1-0, Kökényesd-Erdőd 3-0, Szatmári RMDSZ-Mikola 1-1.

C csoport: Pusztadaróc-FC Sajtó 4-0, Kaplonyi RMDSZ-Mezőpetri 3-0, Pusztadaróc-Kaplonyi RMDSZ 0-0, FC Sajtó-Mezőpetri 3-0, Pusztadaróc-Mezőpetri 3-0, FC Sajtó-Kaplonyi RMDSZ 1-1.

Negyeddöntők: Halmi-Erdőd 3-1, Kökényesd-Kaplony 0-2, Mikola-FC Sajtó 4-0, Pusztadaróc-Református Papok 4-0.

Elődöntők: Halmi-Kaplony 1-0, Pusztadaróc-Mikola 0-0 (hosszabbítás után 1-0). A 3. helyért: Mikola-Kaplony 0-0 (hétméteresek után 3-1).

Döntő: Pusztadaróc-Halmi 0-0 (hétméteresek után 3-2).

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: