2011-03-03 16:35:32• hírek • Szatmar.ro

Három új temetőnk lesz

Már több tanácsülésen és sajtótájékoztatón is felmerült a megyeközpont temetőinek telítettsége. A vezetők különböző megoldásokat javasoltak, a csütörtöki gyűlésen pedig el is fogadták a létesítést célzó határozatot.

Az új kegyeleti helyek a város különböző pontjain lesznek kialakítva, az Amaci-, valamint a Károlyi úton és Szatmárzsadány határában. A három temető magántulajdonú lesz, az első, amelynek a Városrendezési Tervét (PUZ) ma fogadta el a tanács, az ortodox egyházhoz tartozik és 3 hektáros területen közel 4000 nyughelyet foglal majd magába. A másik kettő létesítéséről a tanács egy következő ülésén határoz majd.

Felmerült ugyanakkor egy új buszállomás létrehozása is, amelynek megszavazását a városvezetők különböző információk hiányossága miatt elhalasztottak ezek pótlásának időpontjáig.

Elfogadták ugyanakkor a G. M. Zamfirescu kultúrház, illetve a Szatmárnémeti Északi Színház új vezetőinek vizsgaeredményeit, így tehát csütörtöktől hivatalosan is Molnar Gheorghe és Stier Péter a régi-új vezetője a két intézménynek.

Szó esett ugyanakkor olyan kihágásokról, amikre bár léteznek törvények, mégsem tartják be ezeket. A tömbházak külsejének festéséről megállapítható, hogy a tulajdonosok egyelőre figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy ezek esetében a szín megváltoztatására is engedélyt kell kérni a polgármesteri hivataltól, amit a szatmáriak általában elmulasztanak. Így fordulhat elő az, hogy bizonyos tömbházak színe felborítja az összhangot, hiszen figyelmen kívül hagyják azt, hogy ezeknek egységesnek, de legalábbis harmonikusaknak kell lenniük.


Elfogadták az új temető Városrendezési Tervét
Elfogadták az új temető Városrendezési Tervét


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: