2020-06-22 13:45:21• hírek • Bede Emőke

Megvannak az eredmények: így szerepeltek a nyolcadikosok az országos képességfelmérőn

Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum
Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum

Országszerte 172 482, Szatmár megyében pedig mintegy 2 842 nyolcadik osztályt végzett diák iratkozott be az általános iskolai tanulmányokat lezáró országos felmérőre, melyet az elmúlt héten szerveztek meg. Hétfő délben pedig közzétették az elsődleges eredmények is, s ezek tanúsága szerint a rendkívüli körülmények ellenére a tanulók jól szerepeltek a vizsgán.

Országos viszonylatban 160 468 diák vett részt a felmérőn, és közülük 122 158-nak, tehát 76,10 százalékuknak sikerült legalább 5-ös osztályzatot elérnie. Kiemelendő továbbá, hogy 839 gyerek maximális teljesítményt nyújtott, így ők 10-essel zárták a próbatételt. Ugyanakkor 7 gyereket csalási kísérlet miatt kizártak a felmérőről, nekik tehát automatikusan 1-es került a vizsgalapra - olvasható az Edupedu.ro, országos eredményekre vonatkozó elemzésében.


Szatmár megyében 2 842-en jelezték abbeli szándékukat, hogy részt vennének a megmérettetésen, azonban csupán 2365-en voltak azok, akik ténylegesen megjelentek mindegyik vizsganapon. E diákok közül 5-nek is sikerült maximális osztályzatot, tehát 10-est szereznie. Hárman közülük a Ioan Slavici Főgimnázium tanulói, a másik két diák pedig a szatmári Mircea Eliade Általános Iskolából és az Avasfelsőfalui Elméleti Líceumból került ki. A lista szerint további 285 diák is nagyon jól szerepelt a felmérőn, hiszen sikerült 9-esnél nagyobb jeggyel zárniuk a vizsgákat. A részletesebb, de anonim módon közzétett eredmények ide kattintva tekinthetők meg.


Emlékeztető: Azok a tanulók, akik otthoni elkülönítésben vagy karanténban voltak a képességfelmérő idején, vagy más egészségi problémák miatt nem vehettek részt a vizsgán, egy másik időpontban pótolhatják az elmaradt vizsgát. A soron kívüli képességfelmérő vizsgára június 22-e és 26-a között lehet feliratkozni, június 29-én román nyelv és irodalomból, 30-án matematikából, július 1-jén pedig anyanyelvből mérik fel a diákok tudását. Az eredményeket július 2-án délig teszik közzé, és aznap 14 és 19 óra között fogadják az óvásokat. A végleges eredményeket július 4-én ismertetik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: