2010-02-23 15:42:00• hírek • Szatmár.ro

Megvannak a továbbjutók!

A hatodik osztályos diákok szerepeltek a legügyesebben a helyesírási versenyen.

Több mint kilencven V-VIII. osztályos diák részvételével rendezték meg szombaton megyeszékhelyünkön a Simonyi Zsigmond Helyesírási Versenyt, amelyen az első négy legjobb dolgozatot hatodik osztályos diákok nyújtották be. Az V-VIII. osztályos diákoknak 60 perc állt a rendelkezésükre, hogy megoldják a két részből álló feladatlapot: elsőként tollbamondást kellett írniuk, a tesztlap második részében pedig helyesírási feladatokat kellett megoldaniuk.

A tesztlapok egységesek voltak a Kárpát-medence minden versenyző diákjának, hiszen azokat Dr. Antalné Szabó Ágnes, az ELTE Bölcsészettudományi Karának docense állította össze.

A megmérettetés országos döntőjén, Kolozsváron a négy legjobb helyesíró képviselheti megyénket: a megyei szakaszon 100-ból 95 pontot ért el, és ezzel első lett Dobai István, az Ákosi Általános Iskola tanulója, a második helyezett Hütter Vince, a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont diákja lett, a harmadik legmagasabb pontszámot Stier Alexa Dorottya, az Aurel Popp Művészeti Líceum tanulója érte el, míg a negyedik a nagykárolyi Vasile Lucaciu Általános Iskola diákja Merker Bernadett lett.


Helyesírási verseny - négyen jutottak tovább
Helyesírási verseny - négyen jutottak tovább


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: